Sănătate: 5 ingrediente periculoase din pasta de dinţi

Dereglările hormonale, alergiile şi mutaţiile genetice sunt câteva dintre efectele semnalate. Ca să te protejezi de ele, Eva.ro te învaţă cum să-ţi faci acasă acest produs.
La fel cum cremele sau alte produse cosmetice conţin numeroase ingrediente care dăunează sănătăţii, nici pasta de dinţi nu este ferită de o mulţime de substanţe care fac mai mult rău decât bine.

Iată care sunt cinci dintre cele mai folosite şi mai dăunătoare ingrediente:

1. Triclosan


Această substanţă poate să ne pună în pericol sănătatea pentru că măreşte rezistenţa la antibiotice, predispune la alergii şi dereglări hormonale, avertizează Administraţia Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor (FDA). Triclosanul a fost dezvoltat în urmă cu 50 de ani, fiind recunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice.


2.Sodium lauryl sulfate (SLS)


Este un ingredient frecvent utilizat în majoritatea pastelor de dinţi, precum şi în multe alte produse pentru igiena corporală sau pentru curăţenie. Este substanţa care ajută ca produsul respectiv să facă spumă.
Însă, tocmai această substanţă este recunoscută pentru anumite efecte negative precum: iritaţii la nivelul ochilor, mutaţii genetice, dereglări hormonale şi chiar cancer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod