Metoda corecta de spalare a dintilor

O periere corecta este esentiala pentru curatirea eficienta a dintilor si a gingiei. Cumpara o periuta al carei cap sa fie din nylon moale si rotunjit, care nu zgarie si nu provoaca iritatii. Apoi urmeaza pasii de mai jos.
1. Pozitioneaza periuta de-a lungul gingiei, intr-un unghi de 45 de grade. Perii ar trebui sa atinga atat gingia, cat si suprafata dintilor.

2. Periaza usor exteriorul a doi sau trei dinti odata, utilizand o miscare de vibratie circulara. Muta periuta pe grupul urmator de doi-trei dinti si repeta miscarea.

3. Mentine periuta la 45 de grade, cu perii atingand atat gingia, cat si dintii. Utilizeaza miscari usoare, de sus in jos si circulare pentru a curata partea interioara a dintilor.

4. Pozitioneaza periuta vertical in spatele dintilor frontali.
Executa cateva miscari de sus in jos cu jumatatea din fata a periutei.

5. Plaseaza apoi periuta pe zona cu care se efectueaza masticatia si curata suprafata cu miscari usoare inainte-inapoi. La final, periaza limba dinspre spate spre varf, pentru a indeparta bacteriile ce cauzeaza mirosuri neplacute. Mai nou, au aparut pe piata periute de ultima generatie, dotate cu un dispozitiv special de curatare a limbii. 

Aminteste-ti sa schimbi periuta de dinti la fiecare trei sau patru luni. Cercetarile au dovedit ca perii ascund milioane de microbi.
Desi multi sunt inofensivi, exista unii ce pot cauza raceli sau, in cazuri mai grave, herpes ori infectii bucale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod