Mananca sanatos pentru un zambet frumos

Cateva schimbari din dieta alimentara te vor ajuta sa-ti pastrezi dintii sanatosi care sa dureze o viata. Ii periezi, cureti, mergi regulatat la dentist, dar oare mananci sanatos pentru o dantura frumoasa? Cu totii stim ca o alimentatie sanatoasa ne ajuta sa avem un corp sanatos. Dar alimentatia ne ajuta si sa dobandim dinti si gingii sanatoase.
Nu doar alimentele pe care le stim cu totii, precum cele care contin mult zahar, fac rau dintilor nostri. Chiar si alte alimente pot produce carii, in timp ce altele ne protejeaza impotriva deterioararii dintilor, bolilor gingivale si chiar a respiratiei proaste. Iata alimentele ce te pot ajuta.


Consuma cat mai mult ceai

Ceaiul negru si verde previne placa si reduce riscul aparitiei cariilor si a bolilor gingivale. Ajuta de asemenea si la alungarea respiratiei urat mirositoare, reusind sa impiedice dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza mirosul neplacut din gura.
Multe ceaiuri contin si fluoruri (din frunze si apa) protejand smaltul impotriva deteriorarii.


Foloseste paiul pentru bauturi

Majoritatea bauturilor contin acizi, ca cel citric sau fosforic, care pot cauza deteriorarea smaltului, chiar daca acestea sunt dietetice sau fara zahar. Folosind paiul, limitezi astfel contactul pe care bautura il are cu dintii si te ajuta sa-ti pastrezi smaltul sanatos.


Mareste consumul de vitamina C

Asa cum vitamina C este vitala pentru pielea ta, aceasta este foarte importanta pentru sanatatea gingiilor tale.
Persoanele care consuma mai putin de 60 mg de vitamina C pe zi au cu 25% mai multe sanse sa sufere de boli gingivale, conform unui studiu.


800 mg de calciu pe zi

Persoanele care consuma aceasta cantitate pe zi au mai putine sanse de a suferi de boli gingivale grave, conform unui studiu realizat de cercetatori din Buffalo. Motivul? Aproximativ 99% din calciul aflat in corpul tau este continut de oase si dinti. Calciul consumat (branza, lapte, iaurt) intareste oasele maxilare, ajutand la fixarea dintilor.
Cantitatea recomandata de calciu este de 1000 mg pe zi pentru femeile sub 50 de ani si 1200 mg pentru cele care depasesc aceasta varsta.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana-Maria pe 27 Aug 2007, 12:01
    Depinde de vremea cand erai bebelus

    Dar defapt dinti sanatosi au acele persoane care cand erau mici, mama lor avea mult lapte si putea alapta bebelusul sanatos. Asta asa este si n-avem ce face. Cei care n-au avut norocul ca mama lor sa poata alapta, nu vor avea dintii puternici niciodata. No coment!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod