Faţetele dentare - vedetele esteticii stomatologice

Faţetele dentare, un element de actualitate în practica esteticii stomalogice, presupun aplicarea pe faţa vizibilă a dinţilor, cu predilecţie la dinţii frontali a unor faţete speciale din ceramică integrală eMAX. Ele corectează defectele de formă, poziţie şi culoare, rezultatelele oferind satisfacţie maximă.
Tratamentul cu faţete dentare are indicaţii multiple: dinţi fisuraţi sau fracturati doar la nivelul coroanei dentare, fisuri în smalt, uzuri ale dinţilor, malpozitii dentare uşoare şi moderate (înghesuiri, rotiri sau spatieri), dinţi cu coloraţii nedorite, dinţi cu obturatii mari, debordante, ce generează disconfort estetic. Faţetele dentare pot elimina defectele unui singur dinte, dar se folosesc cel mai adesea pe grupuri simetrice de mai mulţi dinţi (4, 6, 8, 10), creând astfel un aspect vizual estetic superior, pentru întregul zâmbet.
Diferenţa dintre faţetele dentare şi coroanele dentare, de exemplu, este aceea că faţetele dentare se aplică doar pe partea vizibilă a dinţilor, pe când coroanele dentare îmbracă dintîi de jur împrejur.

Oricare ar fi motivul pentru care se recurge la folosirea lor, faţete dentare dau satisfacţie maximă, cu ajutorul lor obţinându-se un zâmbet alb, strălucitor, cu dinţi frumos aliniaţi.

Avantajul folosirii faţetelor dentare constă în obţinerea unor rezultate estetice excelente cu o atitudine conservatoare faţă de dinţi, necesitând o preparatie minim invazivă, superficială a acestora.
În plus, dinţii rămân vitali. Este important de reţinut că, înainte de montarea faţetelor, este indicat să se realizeze un detartraj urmat de o albire profesională, deoarece faţetele vor avea o culoare asemănătoarea cu cea a restului dinţilor dumneavoastră.

Până ajungeţi să va aplicaţi faţete dentare pe dinţi, aveţi grijă de zâmbetul dumneavoastră, căci este cel mai de preţ accesoriu pe care l-aţi putea avea!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod