Afte bucale

Aftele bucale: de ce apar şi cum să le tratezi

Afte bucale

Cum să previi apariţia aftelor?


  • Păstrează o igienă orală foarte bună
  • Stai departe de alimentele iritante, dacă ai observat că te afectează (citricele, căpşunele, cafeaua, ciocolata, nucile, brânzeturile, ouăle, alimentele picante)
  • Hrăneşte-te bine
  • Spală-te pe dinţi mai cu atenţie, pentru a evita accidentele
  • Evită fumatul şi excesul de alcool, alimentele şi băuturile foarte reci sau fierbinţi.


Cum să tratezi aftele?


Poţi alina disconfortul cu ajutorul unguentelor topice şi a calmantelor eliberate fără reţetă, în paralel cu folosirea unei ape de gură antimicrobiene pentru reducerea iritaţiei. Totuşi, recidivele pot fi frecvente la anumite grupe de vârstă sau anumite stări de sănătate, astfel încât un tratament de vindecare rapidă a aftelor nu poate fi decât binevenit.
Este vorba despre tratamentul cu laser care, în afară de faptul că acţionează imediat, reduce şi durerea prin influenţarea funcţionării biologice a diferite celule, oprind evoluţia ulceraţiei. Astfel, leziunea se retrage şi locul se vindecă, în paralel cu desensibilizarea terminaţiilor nervoase, ceea ce are ca efect atenuarea simptomelor. Este un tratament de numai 90 de secunde şi se poate repeta în funcţie de stadiul leziunii, iar totul se face fără a fi nevoie de anestezie! Găseşti acest tratament la cabinetul stomatologic LLL Dental.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod