8 semne că ai gingiile bolnave

Sângerările gingivale care apar în mod frecvent nu pot fi numite normale, avertizează specialiştii. Acestea pot anunţa parodontoza sau boala parodontală.

Sângerările gingivale care apar în mod frecvent nu pot fi numite normale, avertizează specialiştii. Acestea pot anunţa parodontoza sau boala parodontală.

Gingiile inflamate, sensibilitatea crescută la stimuli externi, termici şi chimici, durerea sau sângerarea în timpul periajului sunt simptome care indică instalarea gingivitei, prima etapă a bolilor parodontale şi care este complet tratabilă. Însă, în stadii mai avansate, boala nu doar că este ireversibilă dar poate favoriza instalarea altor efecţiuni mult mai grave precum bolile cardiace sau respiratorii şi chiar accidentele vasculare.

 

Potrivit dr. Alexandru Georgescu, asistent universitar Parodontologie la Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Medicină "Carol Davila", cu cât pacientul se prezintă mai devreme la medic, cu atât terapia este mai uşoară, durează mai puţin şi este mai eficientă. "Bolile parodontale pot fi însă prevenite, ba mai mult, ele pot fi tratate chiar şi după declanşare, dacă sunt abordate din timp. Există o mulţime de produse special destinate acestor afecţiuni care fac minuni în stadiile incipiente.

Un medic specialist şi chiar un farmacist pot recomanda produse de igienă orală cu efect antiseptic şi care au în compoziţie elemente precum lactat de aluminiu şi fluor. Folosirea consecventă a acestora poate duce la vindecarea completă a bolilor parodontale în stadii incipiente. Secretul este sa fim informaţi!"

 

Sângerările gingivale: Cum recunoşti gingia bolnavă?


"Gingia sănătoasă are culoarea roz şi contur neted, regulat," explică conf. dr. Anca Dumitriu, şeful catedrei de Paradontologie a Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti.

În cazul gingiilor bolnave, acestea capătă o culoare roşiatică şi devin inflamate, mărindu-se ca volum. Parodontoza sau boala parodontală este denumită şi "boala dinţilor sănătoşi", spune specialistul, pentru că în acest caz dinţii nu suferă leziuni carioase. În schimb, este afectat suportul, iar dinţii devin mobili.

Iată 8 simptome care trebuie să te trimită la un consult stomatologic:

1. Gingii roşii umflate;
2. Sângerarea gingiilor în timpul periajului;
3. Durere şi sensibilitate crescută în timpul periajului;
4.
Sensibilitatea crescută la stimuli externi, termici şi chimici;
5. Prezenţa tartului;
6. Durere în timp ce consumi alimente tari;
7. Miros neplăcut al gurii;
8. Gâtul dinţilor expus şi gingii retractate.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vidroiu Irina pe 23 Ian 2011, 00:20
    Stomatologie-Copii

    Sunt mama unui copil de 10 ani si 7 luni care are probleme cu dantura, carii multe chiar pe maselele permanente. Cum as putea sa-l ajut pe copil? Ce tratament sa faca pentru o intarire a danturii? Oare se mai poate face ceva la aceasta varsta? Medicul stomatolog mi-a spus ca are dantura slaba, si dupa conformatia corpului pare un copil care sa aiba lipsa de calciu, sau sa nu retina calciul in corp. Mentionez ca ii plac foarte mult: laptele, iaurtul si galbenusul de ou. Va rog, sa-mi dati un raspuns. Multumesc!

    1
    0

  • coman pe 21 Oct 2010, 21:12
    parodontoza

    care este tratamentul injectabil local cel mai eficace in aceasta boala? am depistat-o in 1998,incisivii inferiori devenind mobili in urma unui stress puternic .Am urmat injectii locale cu Ney pulpin, care a dat rezultate remarcabile.De 1 luna am iarasi probleme cu molarul de minte, care a devenit din ce in ce mai suparator in timpul masticatiei .Ce imi recomandati? Multumesc anticipat!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod