6 metode naturale prin care să elimini placa bacteriană de pe dinți

Un zâmbet perfect este extrem de important dacă vrei să ai o imagine impecabilă și este una dintre cele mai apreciate trăsături fizice pe care o persoană le poate avea.
Din păcate, există numeroși factori care ne afectează dinții, printre care fumatul, consumul de cafea și băuturi care pătează smalțul, dar și o igienă dentară precară. Obiceiurile banale de zi cu zi pot duce la apariția unor probleme ale dinților, printre care și placa bacteriană, acea depunere inestetică pe suprafața dinților care provoacă apariția cariilor și care estompează albul natural al dinților. Dacă vrei să reduci formarea plăcii bacteriene, o poți face în mod natural. Iată câteva soluții prezentate de brightside.me:

Bicarbonat de sodiu

Probabil ai aflat deja că bicarbonatul de sodiu este deosebit de util pentru îngrijirea dinților. Îți poți face un scrub natural pentru dinți pe bază de bicarbonat.
Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu un praf de sare, apoi înmoaie periuța umezită în acest amestec și spală-te pe dinți așa cum faci de obicei. Clătește-te bine. Dinții tăi vor fi mult mai curați, iar placa bacteriană va fi îndepărtată.

Aloe Vera și glicerină

Îți poți face acasă o pastă de dinți cu ingrediente naturale care va elimina placa bacterană. Ai nevoie de:
- 1 cană cu apă
- 1/2 cană cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță cu gel de aloe vera
- 4 lingurițe cu glicerină vegetală
- 1 linguriță cu ulei esențial de lămâie.
Amestecă toate ingredientele și spală-te pe dinți cu această pastă de două ori pe zi.
Dinții tăi vor fi mai albi și mai sănătoși.

Coajă de portocală

După ce mănânci o portocală, freacă o bucățică de coajă pe dinți. Este o metodă simplă de a curăța smalțul. Îți va albi dinții și te va ajuta să previi apariția petelor și a bacteriilor. După ce ai frecat dinții cu coaja de portocală, clătește-ți gura cu apă. Ai grijă să speli foarte bine portocala sub jet de apă înainte de a folosi coaja! 

Semințe de susan

O altă metodă simplă de a elimina placa bacteriană de pe dinți este aceea de a mesteca timp de câteva minute semințe de susan. Acestea vor curăța dinții și vor îndepărta acumularea de placă bacteriană de pe smalț și dintre dinți.
Clătește-ți gura cu apă și folosește o periuță de dinți pentru a îndepărta resturile de semințe.

Piure de fructe sau legume

O pastă obținută din fructe și legume care conțin vitamina C este o soluție eficientă pentru prevenirea depunerilor bacteriene pe dinți. Tot ce trebuie să faci este să pisezi roșii, căpșuni sau portocale, să ții pasta obținută în gură timp de câteva minute și apoi să clătești. Vitamina C va preveni depunerea de bacterii și îți va împrospăta în același timp respirația.

Soluție pe bază de oțet

Nu este o combinație cu un gust plăcut, dar este foarte eficientă și nu în ultimul rând naturală, care îți va curăța dinții și va preveni depunerea placii bacteriene. Amestecă două linguri cu oțet alb, o lingură cu sare și 120 ml de apă.
Clătește-ți gura cu soluția obținută timp de câteva zile la rând.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod