5 soluţii rapide pentru respiraţia urât mirositoare

Probleme cu respiraţia? Halena, cum mai este numită respiraţia urât mirositoare este frecvent întâlnită, însă există remedii prin care poţi atenua sau chiar elimina această problemă extrem de neplăcută.

Probleme cu respiraţia? Halena, cum mai este numită respiraţia urât mirositoare, este frecvent întâlnită, însă există remedii prin care poţi atenua sau chiar elimina această problemă extrem de neplăcută.

 

Respiraţia urât mirositoare este rezultatul acţiunii întreprinse de bacterii în gură, pe limbă şi amigdale. Printre cele mai frecvente cauze ale halenei se numără:
- depozitelor de mâncare
- fumatul
- infecţiile gingivale
- afecţiuni precum sinuzita
- anumite alimente:
ceapa, usturoiul şi peştele, sunt câteva dintre alimentele care dau o respiraţie urât mirositoare, care durează chiar şi câteva ore de la periaj.

 

1. Ceaiul verde

În urma unor studii care au testat mai multe metode de a combate respiraţia urât mirositoare, s-a constatat că ceaiul verde este foarte eficient în eliminarea compuşilor volatili ai sulfului produşi în urma descompunerii resturilor de mâncare în gură. În plus, ceaiul verde conţine şi catechine, substanţe care neutralizează mirosul neplacut din gură.

 

2. Vizitele regulate la stomatolog

Dacă dantura ta este atent îngrijită şi controlată periodic de medicul dentist, nu vei avea probleme cu respiraţia urât mirositoare. În plus, prin perierea zilnică a dinţilor, folosirea aţei dentare şi a apei de gură poţi menţine senzaţia plăcută în gură şi să eviţi apariţia halenei.

 

3. Menta

Indiferent dacă mesteci gumă mentolată sau pur şi simplu frunze de mentă, această plantă poate face minuni când îţi doreşti o respiraţia proaspătă.

 

4. Nucşoara

Nucşoara are o aromă plăcută şi poate fi folosită pentru a-ţi reîmprospăta respiraţia în mod natural. Mestecă puţină nucşoară măcinată. 

 

5. Pătrunjelul

Este un bun remediu împotriva respiraţiei urât mirositoare. Pune un ibric cu apă la fiert (timp de 10 minute) apoi adaugă câteva frunze de pătrunjel.

Odată îndepărtat de pe foc, adaugă şi câteva cuişoare şi amestecă-le cu pătrunjelul, în timp ce se răceşte mixtura. Foloseşte acest amestec drept apă de gură în fiecare zi sau pentru a face gargară.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Popescu Adina pe 3 Mar 2011, 20:12
    http://medicul.net/stomatologie/halitoza/

    Mai adaug si eu doua solutii : 1. folositi o apa de gura antibacteriana care sa contina arbore de ceai sau manuka. 2. renuntati la fumat si reduceti consumul de cafea, usturoi si alte alimente cu miros puternic.

    8
    0

  • google pe 24 Feb 2011, 17:55
    asd asdasd google

    google sadad asd asdewr wer wer wer wer ewr

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod