Ziua Mamei cu Hepatita la Iasi, Cluj si Bucuresti

Facebook Twitter Comenteaza
Ziua Mamei cu Hepatita la Iasi, Cluj si Bucuresti

Intre 26 si 30 martie in Iasi, Cluj si Bucuresti se desfasoara campania "Ziua Mamei cu Hepatita", un proiect lansat de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO).

 

Conceputa pentru a se derula pe tot parcursul lunii martie, in 6 zone din tara, initiativa s-a concretizat incepnd cu primul eveniment ce a avut loc la Brasov (2 martie), care s-a bucurat de un real succes in randul participantilor - medici si pacienti deopotriva, potrivit organizatorilor. Au urmat manifestari similare la Arad (12 martie) Si Constanta (16 martie).



Iar campania continua in Iasi, Cluj si Bucuresti.

  • La Iasi: Ziua Mamei cu Hepatita se va desfasura vineri, 26 martie, intre orele 16.00-18.00 la Casa Cartii (Str. Stefan cel Mare Si Sfant), etajul II;
  • La Cluj: Ziua Mamei cu Hepatita se va desfasura sambata, 27 martie, intre orele 11.00-13.00 la Casa de Cultura a Studentilor, Str. Piata Lucian Blaga, Nr. 1-3;
  • La Bucuresti: Ziua Mamei cu Hepatita se va desfasura marti, 30 martie, intre orele 16.00-18.00, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Dr.
    Victor Babes, in Amfiteatru.


Intrarea este libera!

La eveniment vor participa medici de diverse specializari, precum boli infectioase, gastroenterologie, ginecologie, pediatrie si medicina de familie, oferindu-le astfel participantilor ocazia sa primeasca raspunsuri la intrebarile care apar, de regula, din primul moment in care un membru al familiei este diagnosticat cu o afectiune hepatica. Prin aceasta actiune tematica se doreste atragerea atentiei asupra problemelor pe care le intampina in primul rnd pacientele cu afectiuni hepatice si familiile acestora inca din faza depistarii bolii.

De aceea, este foarte importanta informarea corecta a femeilor cu hepatita asupra posibilitatilor de tratament si a regimului de viata pe care trebuie sa-l aiba daca si doresc un copil sau daca au deja un copil, precum si strangerea de informatii utile pentru a veni in sprijinul acestor femei.

Estimarile arata ca peste 2 milioane de romani traiesc cu virusul hepatitei B sau C. Netratata, hepatita B evolueaza in ciroza hepatica la aproximativ 30% din pacienti, iar virusul hepatitei B e responsabil de 70% din cancerele hepatice primitive.
In cazul hepatitei virale C, aproximativ 80% din infectiile acute se cronicizeaza. Un sfert din cei cu hepatita cronica C dezvolta ciroza hepatica, iar unu din cinci pacienti cu hepatita cronica C dezvolta cancer hepatic. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod