Ziua Florei Bacteriene- primul eveniment de educare şi informare cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale

ProTectis® a găzduit, duminică 13 septembrie, în parcul Herăstrău, Ziua Florei Bacteriene - primul eveniment de educare şi informare adresat întregii familii, cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale.
Ziua Florei Bacteriene şi-a propus să ofere mai multe informaţii despre microflora intestinală şi rolul acesteia în funcţionarea normală a organismului, într-o manieră prietenoasă şi ușor de înţeles, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. Folosind o abordare neconvențională, ProTectis® i-a invitat pe toţi cei interesaţi de sănătatea lor şi a celor dragi,  la o sesiune interactivă de informare, în cadrul căreia microflora intestinală a devenit personajul principal, iar rolul acesteia în viaţa noastră de zi cu zi a fost explicat prin activităţi distractive în aer liber.
Astfel, prin atelierele de creaţie din cadrul evenimentului şi prin jocurile interactive, copiii au învăţat în mod practic diferenţa dintre bacteriile bune şi cele rele, dezvoltându-şi, totodată, imaginaţia. În plus, toţi participanţii la eveniment au plecat acasă cu suveniruri de la ProTectis®, constând în foto-magneţi, tricouri, mascote şi căni personalizate la faţa locului.

Am lansat această inițiativă de educare şi informare cu adresabilitate largă, tocmai pentru că problematica echilibrului microflorei intestinale ne priveşte pe toţi, încă din prima zi de viaţă.
De aceea, părinţii trebuie să înțeleagă care este rolul acesteia în buna dezvoltare a micuţilor și, totodată, să ia măsurile necesare pentru a preîntâmpina dezechilibrele care pot apărea în organism, mai ales în condiţiile stresante ale vieţii moderne. În calitatea sa de brand global, ProTectis® îşi asumă astfel de iniţiative, acestea fiind parte firească din misiunea sa de a contribui activ, în fiecare zi, la sănătatea a milioane de oameni.
”, a declarat Cristian Stanciu Country Manager, Ewopharma AG România.


În organismul nostru sunt miliarde de bacterii. În timp ce unele pot fi dăunătoare, altele ne sunt benefice, trăind în simbioză cu sistemul nostru digestiv, ajutându-ne, de exemplu, să digerăm hrana și apărându-ne de bacteriile dăunătoare. Cele mai multe dintre aceste bacterii aparţin familiei Lactobacillus - fiind componente ale florei intestinale normale. Unele dintre aceste bacterii benefice au fost utilizate de secole în produse alimentare cum ar fi iaurt, salam, brânză, varză murată și sos de soia, diverse civilizații recunoscând posibilele lor beneficii pentru sănătate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod