Vrei să scapi de mătreaţă? Alege un şampon cu ketoconazol

Facebook Twitter Comenteaza
Vrei să scapi de mătreaţă? Alege un şampon cu ketoconazol

Cercetările arată că folosirea unui şampon care conţin ketoconazol este cel mai eficient remediu împotriva mătreţii şi a dermatitei seboreice.

 

Ketoconazolul este o substanţă activă care a fost testată de-a lungul a 20 de ani, dovedindu-se sigură şi eficientă în tratarea mătreţii şi a dermatitei seboreice. Specialiştii susţin că ea acţionează încă de la prima aplicare şi persistă în straturile epidermei timp de 7 zile.

De asemenea, recidivele sunt foarte rare, nefiind necesară repetarea imediată a tratamentului cu un şampon pe bază de ketoconazol (cum ar fi Nizoral, Ketodan, Nizan Forte).



Cele mai frecvente afecţiuni dermatologice ale scalpului sunt mătreaţa şi dermatita seboreică.

Mătreaţa se prezintă sub forma unor pelicule cutanate, rezultate în urma eliminării straturilor superficiale ale epidermei. Statisticile arată că peste 70% dintre oameni se confruntă la un moment dat cu această afecţiune, iar pentru 10 - 20% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani mătreaţa reprezintă o problemă permanenta. 

Dermatita seboreică se manifestă şi prin mătreaţă.
"Numeroase cazuri de dermatită seboreică sunt tratate în mod eficient prin utilizarea şampoanelor cu efect antifungic (sulfură de seleniu, piritionat de zinc, ketoconazol). Acestea trebuie folosite de 2-3 ori pe săptămână pentru scalp, cu menţinerea spumei formate pe piele timp de 5-10 minute înainte de clătire pentru a lăsa ingredientele să acţioneze. Odată ce episodul acut este controlat, utilizarea şamponului poate fi redusă la o dată pe săptămână sau la nevoie", explică medicul dermatolog Andra Cristea.

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod