Vocea ta conteaza, poate ajuta bolnavii incurabili!

In Romania peste 168.000 persoane decedeaza anual de cancer sau alte boli incurabile grave in stadii avansat. Doar 5% dintre acestea au acces la servicii specializate (ingrijri paliative), care sa le aline durerea.
Sunt putini printre noi care sa nu fi auzit de verdictul necrutator de boala incurabila avansata, in care dincolo de cuvintele grele "Nu mai avem ce sa-i facem... luati-l acasa..." exista doar disperarea de a mai face ceva sau neputinta de a ajuta pana la capat.
 
Daca te numeri printre cei care au avut sau au persoane apropiate, prieteni sau colegi pentru care nu ai putut face atat cat ai fi vrut, trebuie sa stii ca intotdeauna se mai poate face ceva si ca ingrijirea paliativa exista pentru a aduce calitate vietii, pentru a alina durerea si suferinta fizica, pentru a aduce sprijinul emotional, social si spiritual de care au atata nevoie bolnavul si familia.
 
In fiecare an, in a doua sambata din octombrie, de Ziua Mondiala a Ingrijirii Paliative, milioane de oameni de pe toate continentele se alatura celor care au nevoie de ingrijiri, cerand guvernantilor recunoasterea dreptului la ingrijire si la asigurarea accesului la servicii adecvate, chiar si atunci cand boala nu mai are sanse de vindecare.
 
Semnand petitia pentru dreptul la ingrijire paliativa te alaturi celor care au inceput sa dezvolte serviciile de ingrijiri paliative.
Iar vocea ta, alaturi de multe altele, va pleda pentru ca aceste servicii sa nu mai fie doar un drept la asistenta intr-un articol de lege, ci un program national de sanatate, care sa ne aduca ingrijirea atunci cand si acolo unde avem nevoie de ea.
 
Semneaza petitia aici!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod