Vizita la Manastirea Ghighiu pentru persoanele in varsta

Crucea Rosie Romana organizeaza pentru persoanele in varsta din sectoarele 3 si 4 din Capitala, o vizita la Manastirea Ghighiu.
Peste 20 de batrani, cu varste peste 65 de ani, insotiti fiecare de cate un voluntar de Cruce Rosie, se vor deplasa vineri, 22 august 2008, la Manastirea Ghighiu, situata in imediata apropiere a orasului Ploiesti. Renumita pentru icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului - veche de 400 de ani si adusa in tara noastra din indepartata Sirie, vizita la sfantul locas este o mare bucurie pentru batranii din cele doua sectoare.

Excursia face parte dintr-un sir de actiuni organizate de Crucea Rosie Romana in cadrul proiectului „Deschideti o usa”, finantat de United Way Romania, proiect care are ca beneficiari 150 de batrani, cu venituri reduse, care locuiesc singuri.
30 voluntarii ai Crucii Rosii Romane „deschid usa” celor 150 de beneficiari, cel putin o data pe saptamana.

„Varsta destul de inaintata si lipsurile financiare au fost pana acum o piedica pentru acesti batrani sa calce pragul sfintei Manastiri din Ploiesti. Dincolo de bucuria de a ajunge intr-un loc pe care doreau de mult timp sa-l viziteze, aceasta excursie va fi un bun prilej pentru beneficiarii nostrii sa socializeze cu alte persoane de aceeasi virsta si care se afla in aceeasi situatie ca si dansii”, a declarat Iuliana Ghidu, coordonatoarea proiectului „Deschideti o usa”.
 

Vizita la Manastirea Ghighiu va avea loc vineri, 22 august 2008, cu ajutorul unui autocar care va pleca din Bucuresti din statiile de autobuz/metrou: Dristor si Turnu Magurele, incepand cu orele 09.00.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • corinacristea pe 24 Aug 2008, 09:59
    Speranta

    Frumoasa initiativa de a aduce un zambet pe chipurile acestor batrani.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod