Vinul rosu protejeaza creierul in caz de atac cerebral

Facebook Twitter Comenteaza
Vinul rosu protejeaza creierul in caz de atac cerebral

Vinul rosu poate oferi protectie creierului impotriva efectelor daunatoare ale unui atac cerebral, scrie DailyMail.

Specialistii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au descoperit un ingredient minune din vinul rosu care are capacitatea de a minimaliza raul provocat creierului in cazul unui atac cerebral. Cercetatorii cred ca efectul este dat de resveratrol, substanta gasita si in zmeura, afine si alune.

Studiile anterioare au descoperit ca resveratrolul are si proprietati anti-cancerigene.

Actiunea sa a fost observata in urmatoarele directii: minimizarea mutatiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave si blocarea crearii de vase de sange in jurul tumorii, pentru a o hrani. Acest antioxidant are si capacitatea de a inhiba raspandirea celulelor bolnave in alte zone (metastaza).

 

 

 

 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandra_80 pe 1 Iun 2012, 09:55
    Strugurii

    Strugurii ingrasa, nici vinul nu e lipsit de calorii, dar exista suplimente alimentare care contin acest resveratrol minune si in concentratii foarte mari. Eu iau ResVitale de 1 luna si nu stiu ce se intampla la nivel celular, dar sunt plina de energie si pielea mea arata excelent!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod