Vinul creste riscul aparitiei cancerului la san

Consumarea unui singur pahar de vin in fiecare zi conduce la cresterea riscului aparitiei cancerului la san dupa varsta de 50 de ani. Mai mult, cercetatorii sustin ca 4 din 5 femei au putine informatii depsre factorii de risc care duc la aparitia acestei forme de cancer.
Cantitatea de alcool consumata in mod frecvent in cluburi, pub-uri sau baruri creste riscul aparitiei cancerului de san mai mult decat o femei realizeaza. Astfel, un pahar de vin echivaleaza cu 3 unitati de alcool de 12 grade; 2 pahare de vin echivaleaza cu 9 unitati de alcool iar riscul aparitiei cancerului se dubleaza.

Doctorii sunt de parere ca aparitia cancerului la san este cauzata de consumul de alcool ridicat deoarece rata dezvoltarii acestei afectiuni ar fi trebuie sa fie in scadere in ultimii 10 ani datorita noilor metode de depistare si tratare.


Totodata, un alt factor asociat cu aparitia cancerului la san este obezitate, boala de care tot mai multe persoane sunt afectate in ultima perioada.

Este inca incert modul in care consumul de alcool favorizeaza cresterea cancerului la san, insa se stie ca alcoolul lucra la cresterea nivelul de hormoni estrogeni din organism.

"Consumul moderat sau ridicat a diferitelor tipuri de alcool are mai multe consecinte asupra sanatatii, inclusiv cresterea sanselor aparitiei cancerului la san", a declarata dr.
Sarah Cant.

"Cu toate ca sunt multi factori influenteaza cresterea riscului aparitie cancerului la san (varsta, obezitatea etc), limitand consumul de alcool este unul din lucrurile prin care putem reduce acest risc".

Sursa: DailyMail.co.uk

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod