Vinul ar putea fi benefic pentru femeile cu cancer de san

Vinul poate avea un efect protector asupra pielii femeilor care fac sau trebuie sa inceapa radioterapie dupa o interventie chirurgicala suferita in urma depistarii cancerului de san, informeaza La Stampa.
Proprietatile antioxidante ale vinului au fost obiectul unui studiu publicat in revista "Radiation Oncology BiologyPhysics" si condus de o echipa internationala de cercercatori care a vrut sa stabileasca daca acesta poate proteja pielea afectata in urma tratamentului radioterapeutic. Cercetarea a cuprins 348 de paciente care se aflau sub tratament impotriva cancerului de san. S-a stabilit ca cele care consuma un pahar de vin pe zi sunt mai protejate impotriva efectelor toxice pe care le are radioterapia asupra pielii, fata de cele care nu beau vin.

Potrivit dr.
Vincenzo Valentini, oncolog  la Universitatea Catolica din Roma, "daca vinul poate preveni toxicitatea data de radioterapie organismului fara a compromite eficacitatea antitumorala, atunci poate sa si imbunatateasca eficacitatea terapiei la pacientii afectati de tumora, fara a creste riscul efectelor adverse grave".
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 19 Aug 2009, 10:34
    vinul si cancerul

    pe mine m-a sfatuit o asistenta de la fundeni oncologie inca din 1999 cand am facut cancer sa consum un pahar de vin negru, rosu aproape in fiecare zi ptr. a=mi iesi analizele bine si a continua trat.citostatic,si mai multe paciente mi-au urmat exemplul si a fost ok fiindca iata au trecut 10 ani de atunci.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod