Verifică-ţi gratuit sănătatea plămânilor

Facebook Twitter Comenteaza
Verifică-ţi gratuit sănătatea plămânilor

În săptămâna 14 – 20 octombrie 2010 la Institutul “Marius Nasta” din Bucureşti poţi efectua gratuit teste de spirometrie, eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Spirometriei.

 

Ai nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist. Testările vor avea loc în ambulatorul din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti. Programările se fac la numărul de telefon: 021.335.69.10

În ceea ce priveşte desfăşurea acestei acţiuni, Prof.

univ. dr. Florin Mihălţan subliniază: “Această acţiune va oferi persoanelor care se prezintă la Institutul „Marius Nasta” şansa de a face un test de spirometrie gratuit pentru măsurarea funcţiei pulmonare şi, dacă rezultatele vor prezenta motive de îngrijorare, participanţilor li se vor oferi sfaturi pentru a se adresa medicului specialist”, este de părere Prof. univ. dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Evenimentul organizat în cadrul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, cu ocazia Zilei Mondiale a Spirometriei face parte dintr-o serie de manifestări desfăşurate la nivel european care aduc în prim–plan necesitatea sensibilizării publicului larg cu privire la sănătatea plămânilor şi la îmbunătăţirea metodelor de prevenire, gestionare şi tratare a bolilor respiratorii.


Testul de spirometrie pentru diagnosticarea bolilor pulmonare este recomandat celor cu vârsta de peste 40 de ani sau foştilor fumători. Datele dintr-un studiu recent arată că fumătorii care au prezentat valori anormale la testarea funcţiei pulmonare, sunt supuşi unui risc mai mare de a fi afectaţi de cancerul pulmonar. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod