Vasele din teflon, asociate cu bolile tiroidei

Facebook Twitter Comenteaza
Vasele din teflon, asociate cu bolile tiroidei

Cercetatorii au demonstrat ca o substanta chimica folosita la fabricarea vaselor antiaderente cu invelis de teflon are potential cancerigen si afecteaza tiroida, informeaza publicatia britanica Dailymail.

 

Substanta chimica, cunoscuta sub denumirea PFOA (acid perfluorooctanoic) este ingerata in organism, iar un nivel ridicat al acesteia in sange cauzeaza probleme cu tiroida. De asemenea, experii atrag atentia persoanelor care sufera de boli tiroidiene care sunt mult mai sensibile la ingerarea acestei substante chimice, avand un risc dublu de complicatii.

"Am banuit ca o concentratie ridicata de acid perfluorooctanoic poate cauza modificari la nivelul hormonilor tiroidieni.

Analiza noastra a scos la iveala ca exista o legatura directa intre concentratiile ridicate de acid perfluorooctanoic din sange si bolile tiroidei", explica David Melzer, profesor de epidemiologie si sanatate publica.

Suspiciunile legate de utilizarea acidului perfluorooctanoic au aparut inca din 1990, iar pe parcursul ultimilor ani s-a constatat ca acesta exista in organism la majoritatea oamenilor, inclusiv la nou-nascuti. Desi, nivelul este scazut in timp poate sa cauzeze probleme tiroidiene, modificari la nivelul sistemului imunitar, cancer, cu posibilitatea de afectare a ficatului, pancreasului si intestinelor. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod