Vaccinul pentru pneumonie previne si bolile de inima

Vaccinul pentru pneumonie, numit Prevnar si Pneumovax, poate injumatatii riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Acest vaccin este deja folosit in Marea Britanie, fiind administrat persoanelor expuse riscului infectiei, incluzand persoanele varstnice si cele care sufera de afectiuni cronice precum: astm, diabet, afectiuni cardiovasculare.
Potrivit unui nou studiu, mii de alte persoane ar putea beneficia de pe urma acestui vaccin deoarece reduce cu 50% riscului decesului din cauza atacului de inima.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Sherbrooke din Quebec au decis sa investigheze beneficiile vaccinului dupa ce cateva studii mai mici au aratat ca pneumonia creste riscul afectiunilor cardiovasculare.  

Pneumonia este cauzata de pneumococ si odata a invadat plamanii, poate ataca sistemul sanguin si tesuturile care protejeaza creierul.
Astfel, persoanele tinere si mai sensibile se pot imbolnavi de meningita, nici persoanele relativ sanatoase nu au scapare, penumococul determinand inflamatia arterelor coronare, care conduce la cresterea riscului de coagulare a sangelui.

Dr. Mohammad Madjid, expert la Insistutul de Inima din Texas, sustine ca acum 100 ani oamenii de stiinta credeau ca infectiile, precum penumonia, conduc la aparitia afectiunilor cardiovasculare, dar aceasta teorie a fost inhibata cand a iesit la suprafata faptul ca hipertensiunea, colesterolul si obezitatea sunt factori de risc mai importanti si mai decisivi in aparitia bolilor de inima.


Sursa: DailyMail.co.uk

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod