Untul de arahide este bun pentru inima

Specialistii sunt de parere ca untul de arahide ne poate proteja inima de boli, titreaza publicatia britanica DailyMail.
Fructele oleaginoase reduc nivelul colesterolului rau, riscul de inflamatii si imbunatatesc sanatatea vaselor sanguine de la nivelul inimii. Pornind de la aceasta premisa, cercetatorii au constatat ca daca rontaim arahide sau consumam sandvisuri cu unt de arahide de cel putin cinci ori pe saptamana reusim sa ne injumatatim riscul de a suferi de o boala cardiovasculara.

Dupa ce au analizat dieta a peste 6000 de femei cu risc crescut de atac de inima, cercetatorii de la Scoala Medicala Harvard au constatat ca femeile care obisnuiau sa consume arahide prezentau un risc cu 44% mai scazut.
Rezultatele au fost obtinute in urma unei monitorizari care s-a intins pe o perioada de 20 de ani, intre anii 1980 - 2002.

"Consumul a cel putin cinci portii pe saptamana de oleaginoase sau o lingura de unt de arahide pe saptamana reduce semnificativ riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Este esential sa introducem fructele oleaginoase in alimentatia noastra zilnica, deoarece sunt sarace in grasimi saturate care determina cresterea colesterolului rau", sustine dr. Ellen Msaon de la Fundatia Britanica a Inimii.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miki pe 10 Aug 2009, 18:36
    unt de arahide

    eu am gasit si la un supermarket mai micut

    0
    0

  • Mihaela pe 29 Iun 2009, 11:51
    unt de arahide

    Untul de arahide se gaseste in Carrefour si in Kaufland

    0
    0

  • ionel pe 28 Iun 2009, 13:00
    unt de arahide

    nu se gaseste unt de arahide.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod