Uniti impotriva cancerului

Sub sloganul "Fiecare bolnav de cancer merita tot ce este mai bun", Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) lanseaza in tara noastra campania pan-europeana "Cancer United".

Campania Cancer United a fost demarata in 19 octombrie 2006, la Bruxelles si, timp de 18 luni, va strabate cele 27 de tari ale Uniunii Europene, cu scopul de a constientiza factorii de decizie si opinia publica asupra statusului actual al ingrijirilor din domeniul cancerului. In prima etapa, programul isi propune strangerea a 1 milion de semnaturi din toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene, in favoarea adoptarii unor politici unitare europene in domeniul cancerului.
In urma acestei campanii, Cancer United isi propune realizarea de planuri nationale cat mai cuprinzatoare privind cancerul, atat in cele 25 de tari ale Uniunii Europene, cat si in statele nou integrate, Bulgaria si Romania. Pentru a strange un milion de semnaturi este pus la dispozitie si site-ul: www.cancerunited.org, unde fiecare cetatean european poate semna online in favoarea programului Cancer United. Campania va lua sfarsit in 2008 si vor fi prezentate la Bruxelles concluziile si proiectul "Apel la actiune".
Ministerul Sanatatii Publice a declarat ca va sustine si se va implica in Campania europeana "Uniti impotriva cancerului" si a semnat un parteneriat cu Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer ce va avea in vedere elaborarea unui "Plan national de cancer". Despre cancer Cancerul atinge intr-o anumita masura fiecare familie din Europa, reprezentand a doua cauza de mortalitate, dupa bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, nici pana in acest moment, Uniunea Europeana nu are o strategie unitara asupra abordarii si tratarii cancerului la nivel pan-european.
Incidenta cancerului este in crestere
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Teodora pe 7 Iul 2007, 18:34
    Cancerul

    Buna seara ! In primul rand imi cer scuze pentru ce voi spune,dar este pacat caci este purul adevar.Suntem o tara blestemata si de nimeni bagata si luata in seama decat atunci cand sunt interese foarte mari din partea bagatorilor de seama.Niciodata nu se va intampla nimic si nici nu ne va lua in considerare cineva .Sunt spitalele pline de oameni amarati si bolnavi de aceasta boala nenorocita si nici macar nu au sanse sa poata definitiva tratamentele de asa zisa recuperare sau de chimioterapie.Ba se strica aparatul,ba e lume multa si foarte cald ,ba nu au altceva pentru continuarea tratamentului.Nu inteleg de ce este criza asta de medicamente si de ce exista bataie de joc din partea ministerului de sanatate.Parca,pana acum nu am mai avut un ministru atat de incult si de nepasator ca sa nu spun mai multe ,nu ca nu le-ar merita.Mor zilnic copii si oameni tineri,dar nimeni nu ia atitudine in privinta asta,poate zic merci ca mai scapa de ei? Ce fel de campanie este asta si cu ce ne alegem noi bolnavii ? Poate cineva sa spuna ca vom avea ce ne trebuie,macar sa avem o moarte lenta si nu dureroasa ? Va multumesc !

    0
    0

  • Ioana pe 6 Iul 2007, 11:31
    Despre cancer

    Opinia publica nu este constienta de acesta de acest risc al imbolnavirii, iar aceasta initiativa este binevenita. Consider ca E-urile din alimentatie sunt un factor cauzator al cancerului.Opinia publica si mass media ar trebui sa exercite presiuni asupra factorilor de decizie.E-urile pot ataca sistemul nervos, pot distruge vitamine si nu in ultimul rand pot conduce la cancer.De asemenea sunt a III-a cauza de mortalitate din lume.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod