Unele atacuri cerebrale au simptome diferite

Cele mai multe atacuri cerebrale se petrec in emisfera stanga a creierului

Cercetatorii germani avertizeaza ca, daca atacul vascular cerebral (AVC) are loc pe partea dreapta a creierului, simptomele resimtite de bolnav sunt deficientele de natura cognitiva, in timp ce atacul cerebral de pe emisfera stanga se manifesta prin afazii sau pareza.
Este posibil, spun specialistii din Germania, ca pacientii cu risc de atac cerebral pe partea dreapta sa manifeste stari confuze sau sa nu mai poata efectua anumite miscari care le erau familiare.

Este posibil ca datele statistice sa nu fie reale

Din cauza ca simptomele in aceste cazuri sunt diferite, unii pacienti nu au sansa de a primi la timp tratamentul adecvat, spune dr. Christian Foerch, de la Universitatea J. W. Goethe, din Germania.
Este recunoscut faptul ca, in cele mai multe cazuri, atacurile vasculare cerebrale se petrec in emisfera stanga a creierului, dar, spun medicii, statistica ar putea fi falsa din cauza subdiagnosticarii atacurilor cerebrale de pe partea dreapta a creierului.

AVC de stanga afecteaza limbajul

Atacurile din emisfera stanga afecteaza, de obicei, limbajul si functionarea bratelor, dar cele din emisfera dreapta creeaza confuzie in gandire si probleme de locomotie, care pot fi confundate cu simptomele altor afectiuni decat cele cerebrale. Echipa de cercetatori a studiat peste 20.000 de fise medicale ale pacientilor cu AVC si a descoperit ca 65a din bolnavi au avut atacul pe partea stanga a creierului, iar 44a pe partea dreapta a acestuia.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gaby pe 1 Sep 2009, 08:55
    atacurile cerebrale au simptome diferite

    ma doare in parea stanga a burti si nu stiu ce sa fac ajutatima .va rog

    0
    0

  • balint marinela pe 16 Feb 2009, 16:24
    diana

    este foarte bine numai ca vreau sa stiu mai mute pt ca fetita mea la numai 5 ani a avut un atac cerebral

    0
    0

  • Mari pe 29 Nov 2007, 12:17

    Mergeti IMEDIAT la un medic neurolog pare a fi un AVC HEMORAGIC. Sanatate multa!

    0
    0

  • stela pe 18 Dec 2006, 18:46
    semipareza stg

    mai degraba vreau un sfat.mamica mea a avut tensiunea f mare ,dupa care mana stg nu o mai simte si gura i s-a strambat.ce ma sfatuiti sa fac .la ce medici trebuie sa merg ,ce medicamente,vreau sa-mi salvez mama,ajutor

    0
    0

  • tanu tudorita pe 21 Feb 2006, 20:34
    unele atacuri cerebrale au simptome diferite

    Am avut un asemenea atac , din care mi-a rezultat : hemipareza dreapta si afazie , AVC ischemic carotidian stg regresiv , IM si antecedente cu anevrism ventricular stg, hipertensiva .Mentionez ca am varsta de 55 de ani. Medicamentul recomandat de neurologie este " Nicergolina". In prezent am dureri de cap in diverse locuri, mai pronuntate partea dreapta si la ceafa .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod