Un nou tratament pentru rinita alergica

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament pentru rinita alergica

GlaxoSmithKline a anuntat la inceputul acestui an autorizarea de catre Comisia Europeana pentru punerea pe piata a spray-ului nazal Avamys in toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene. Avamys (fluticazona furoat), administrat o data pe zi, este indicat in tratamentul simptomelor rinitei alergice la adulti, adolescenti (cu varste incepand de la 12 ani) si copii (intre 6 si 11 ani).

Aceasta aprobare la nivel european a fost obtinuta ca urmare a Opiniei Pozitive acordata de Agentia Europeana a Medicamentelor in octombrie 2007.
Printre informatiile prezentate autoritatilor europene s-au numarat rezultatele a cinci studii clinice de faza III, randomizate, dublu-orb, controlate placebo, efectuate pe 1829 de pacienti cu varste incepand de la 12 ani, afectati de rinita alergica sezoniera si perena.

Simptomele cauzate de rinita alergica pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii unui pacient, ceea ce presupune afectarea activitatilor cotidiene si probleme cu somnul. In cadrul unui studiu, pacientii adulti si adolescenti afectati de rinita alergica sezoniera si tratati cu Avamys au raportat ameliorari semnificative din punct de vedere statistic si clinic ale scorului general al calitatii vietii (QoL - "Quality of Life"), in comparatie cu placebo.
In masurarea QoL au fost luate in considerare: impactul tratamentului rinitei asupra activitatilor, somnului, al simptomelor non-nazale si non-oculare, al problemelor practice, al simptomelor nazale, oculare si al aspectelor emotionale.

Printre reactiile adverse obisnuite s-au numarat durerile de cap, sangerarile si disconfortul nazal, observate cam in aceeasi proportie in care au fost raportate in cazul altor steroizi intranazali.

Doza initiala recomandata este de 110 micrograme (doua pulverizari in fiecare nara), o data pe zi, la pacientii cu varste incepand de la 12 ani.
Dupa ce s-a obtinut un control asupra simptomelor, doza poate fi redusa la 55 micrograme (cate o pulverizare in fiecare nara o data pe zi). Doza initiala recomandata este de 55 micrograme (cate o pulverizare in fiecare nara) o data pe zi pentru copiii de la sase la unsprezece ani. Copiilor care nu raspund in mod adecvat la doza de 55 micrograme li se pot administra 110 micrograme, o data pe zi. Dupa obtinerea controlului asupra simptomelor, doza poate fi redusa la 55 micrograme, o data pe zi.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gherta vera pe 29 Mar 2014, 15:19
    Avamys

    de citiva ani sufar de polinoza.Am urmat tratament cu avamys.Am ramas multumita.Acuma sunt insarcinata.Pot primi avamys sau nu e de dorit?? multumesc anticipat.

    0
    0

  • robi pe 13 Mar 2012, 17:10
    alergie

    buna ziua.vin in intampinarea dvs.cu recipientul neti pot si spalaturile nazale cu solutie salina care amelioreaza si ajuta natural spre vindecarea multor afectiuni ca : alergii, febra fanului,stranut, secretii, mancarimi la ochi, guturai, astm, sinuzita cronica,puroi,mucus excesiv,cruste,iritatie,mancarimi, nas infundat,nas uscat, dureri de sinus,dureri cap,migrene,raceli frecvente,tuse,mucus,rinita la sarcina,femei gravide,post nazal, etc.se simt efectele uimitoare dupa a doua sedinta.recipient neti pot aduc pe baza de comanda din sua pret 150 ron predare personala sau + 10 ron cost taxe prin posta romana catre alta localitate. am in stoc ! contact : Email: robi_sony@yahoo.com Telefon: 0741044238

    4
    0

  • Dinut pe 24 Iun 2009, 22:27
    Avamys

    Mi-a fost recomandat si mie Avamys pentru rinita si l-am luat dintr-o farmacie SensiBlu; am inteles ca in general se gaseste. E intr-adevar un medicament excelent, dupa doua zile m-am simtit practic alt om

    1
    2

  • ismail samedin pe 4 Mar 2009, 08:30
    Avamys

    Daca sunteti amabil , de la ce farmacii pot procura acest produs. Am cautat la cateva farmacii si nu am gasit . P.S. Sunt din Constanta

    0
    3

  • Galea Oana pe 10 Iul 2008, 19:51
    Avamys

    Buna ziua. Am fost diagnosticata cu rinosinuzita cronica si m-i s-a prescris Avamys timp de 90 zile. Primele 30 zile cate doua pufuri in fiecare nara, urmatoarele 60 zile cate un puf in fiecare nara o data pe zi seara. Vreau sa stiu, daca ma puteti ajuta, in ceea ce priveste timpul de tratament. Am anumite indoieli din cauza substantei active a Avamysului - furoat de fluticazonă, fiind un corticosteroid stiu ca nu se administreaza pe timp indelungat. VA rog, daca se poate, sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac. Va multumesc mult!

    4
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod