Un nou tratament pentru reducerea spitalizarii pacientilor cu fibrilatie atriala

Dronedarona (Multaq) a fost aprobat recent de Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), la data de 1 iulie 2009, fiind acum disponibil in farmaciile din Statele Unite.
Medicamentul anti-aritmic este indicat pentru reducerea riscului de spitalizare de cauza cardiovasculara la pacientii cu fibrilatie atriala paroxistica sau persistenta (FA) sau flutter atrial (FlA), cu un episod recent de FA/FlA si factori de risc cardiovascular asociati (varsta >70 ani, hipertensiune arteriala, diabet, accident vascular cerebral in antecedente, diametrul atriului stang =50 mm sau fractia de ejectie a ventriculului stang [FEVS] <40%), care se afla in ritm sinusal sau care vor fi supusi cardioversiei.

Tratamentul este contraindicat la pacientii cu insuficienta cardiaca severa (clasa IV NYHA) sau insuficienta cardiaca de clasa II – III NYHA cu decompensare recenta, care a necesitat spitalizare sau trimiterea la o clinica specializata in insuficienta cardiaca.

Fibrilatia atriala este cea mai comuna aritmie, sau bataie neregulata a inimii, si reprezinta o treime din spitalizarile pentru aritmie.
Rata spitalizarilor asociate cu FA a crescut dramatic (de la doua pana la trei ori) in Statele Unite in ultimii ani. Flutterul atrial, un alt tip de aritmie care isi are originea in atriu, se produce mai putin frecvent si poate evolua spre fibrilatie atriala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod