Un nou tratament pentru Alzheimer şi Parkinson

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament pentru Alzheimer şi Parkinson

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din S.U.A au dezvoltat un dispozitiv cu ultrasunete care ar putea fi de folos persoanelor afectate de maladoa Alzheimer.

 

Cu ajutorul ultrasunetelor, medicamentele pot fi transportate pe cale intravenoasă către celulele cerebrale ale pacienţilor care sufera de boli degenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson.

Deosebirea între acest tip de tratament şi altele deja încercate în tratarea acestot maladii constă în faptul că ultrasunetele vor ajuta la deschiderea temporară a barierei naturale dintre vasele de sânge şi ţesutul cerebral pentru a permite medicamentelor să ajungă la locul afectat, scrie publicaţia britanică DailyMail.

Alzheimer este o boală care conduce la îmbătrânire creierului, de aceea toţi factorii care contribuie la aceasta pot fi incriminaţi: stresul, vârsta, bolile cardio-vasculare (cardiopatie ischemică dureroasă, hipertensiune arterială), expunerea la substanţe toxice şi radiaţii, nivel ridicat de colesterol, alcoolism, fumat etc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod