Un nou tratament care reduce riscul accidentelor cerebrale vasculare

Substanta activa dabigatran etexilat 150 mg administrata de doua ori pe zi la pacientii cu fibrilatie atriala reduce semnificativ riscul de AVC si de embolism sistemic cu 34% comparativ cu tratamentul bine controlat cu warfarina, fara a creste riscul de producere a sangerarilor majore.
Rezultatele celui mai amplu studiu pentru pacientii cu fibrilatie atriala au fost prezentate in premiera in cadrul Congresului Societatii Europene de Cardiologie si publicat online in The New England Journal of Medicine. Referitor la siguranta produsului, ambele doze au aratat o reducere semnificativa a sangerarilor cu risc letal, a celor intracraniene si a celor totale. De asemenea, un aspect foarte important de mentionat, toate aceste beneficii nu au fost insotite de hepatotoxicitate.  

Rezultatele obtinute cu dabigatran in studiul au depasit toate asteptarile noastre.
De acum, beneficiem de un tratament oral ce ofera protectie superioara in cazul AVC, cu o rata mai mica de sangerare, fara a fi necesara monitorizarea de rutina a pacientilor. Pe langa faptul ca dorim sa prevenim AVC la pacientii nostri, noi, medicii, suntem ingrijorati de sangerarile debilitante sau de cele cu risc letal aparute datorita ferestrei terapeutice inguste la tratamentul cu warfarina. Pe langa eficacitate, dabigatran a demonstrat rezultate impresionante in ceea ce priveste siguranta tratamentului, oferind o marja mult mai larga de siguranta,
” a declarat Profesorul Stuart Connolly, investigator co-principal al studiului si Director al Departamentului de Cardiologie din cadrul Institutului de Cercetare a Sanatatii Populatiei, Universitatea McMaster, Hamilton, Canada.

Anual, pana la 3 milioane de oameni din intreaga lume sufera un AVC, cu prognostic in special sever sau debilitant, dintre care jumatate mor in mai putin de un an.
Luand in considerare potentialul de reducere al AVC, dabigatran etexilat 150 mg administrat de doua ori pe zi poate preveni zilnic aproximativ 3.000 de accidente vasculare in intreaga lume comparativ cu alternativa terapeutica cu warfarina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod