Un nou studiu - depresia postnatala este cauzata de hormoni

Facebook Twitter Comenteaza
Potrivit BBC, un nou studiu realizat in Statele Unite a demonstrat legatura dintre concentratiile de hormoni din timpul sarcinii si aparitia depresiei postnatale. Masurand nivelul hormonilor, specialistii pot stabili care sunt riscurile unei femei de a dezvolta depresie postnatala.

In studiu au fost implicate 100 de femei carora li s-a masurat nivelul hormonului pCRH, in saptamana 25 de sarcina. Pe baza hormonilor, cercetatorii au putut depista trei sferturi dintre femeile care au suferit ulterior din cauza depresiei postpartum.


Depresia postanatala apare adesea de la patru la sase saptamani dupa nastere si afecteaza 10 - 15% dintre mame. Factorii care sporesc riscurile instalarii depresiei postnatale sunt antecedentele de depresie, evenimente stresante, lipsa suportului social, incredere in sine scazuta, anxietate sau stres in timpul sarcinii.

"Descoperita, depresia postnatala poate fi foarte usor tratata. Problema este ca in cele mai multe cazuri mamele se inchid in sine si nu cer ajutor.", declara Dr. Patrick O'Brien de la Royal College of Obstetrics and Gynaecology din Marea Britanie.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod