Un nou mod de compensare a medicamentelor, de la 1 iulie

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou mod de compensare a medicamentelor, de la 1 iulie

De la 1 iulie a.c. compensarea medicamentelor se va face intr-un alt mod fara sa implica majorarea preturilor, informeaza ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

 

"Anul acesta, specialistii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au gandit un nou mod de compensare a medicamentelor in functie de clasa terapeutica. Acesta va intra in vigoare de la 1 iulie 2010, dupa ce o comisie de specialisti va efectua o analiza complexa pentru determinarea unui nou pret de referinta", a precizat ministrul Sanatatii.

Din acest an recomandarea pentru efectuarea ingrijirilor paleative atat la domiciliu, cat si in spital se poate face si de medicul de familie nu numai de medicul specialist ca in prezent.

Astfel, va creste accesabilitatea pacientilor care au nevoie de aceste sevicii.

Guvernul a aprobat contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pe anul 2010. „Prin contractul-cadru urmarim utilizarea eficienta a fondurilor aprobate cu destinatia de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, precum si imbunatatirea accesului asiguratilor la aceste servicii si intarirea disciplinei contractuale”, a declarat ministrul Sanatatii Cseke Attila. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod