Un nou medicament pentru reducerea riscului de deces cardiovascular

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou medicament pentru reducerea riscului de deces cardiovascular

La scurt timp de la aprobarea acordata de Administratia Medicamentelor si Alimentelor din SUA (FDA), telmisartan (Micardis) a primit aprobarea Comisiei Europene pentru indicatia de reducere a riscului de deces cardiovascular (CV) la pacientii cu aterotromboza cardiovasculara manifesta sau diabet zaharat tip 2 cu afectarea organelor tinta.


Medicamentul este singurul reprezentant din aceasta grupa farmaco-terapeutica care a primit autorizarea pentru aceasta indicatie, demonstrand protectie cardiovasculara dovedita la pacientii cu risc CV ridicat. Aceasta noua indicatie se bazeaza pe evaluarea rezultatelor mai multor studii clinice.
De acum, pacientii cu risc de infarct miocardic si accident vascular cerebral pot beneficia de aceasta noua indicatie.

A obtinut aprobarea Comisiei Europene (EMEA) in reducerea mortalitatii cardiovasculare la pacientii cu:
  • boli cardiovasculare aterotrombotice manifeste (istoric de boli cardiace coronariene, accident vascular cerebral sau boala arteriala periferica;
  • diabet zaharat tip 2 cu afectarea organelor tinta.

Profesorul Giuseppe Mancia, Profesor de Medicina si Presedintele Departamentului de Medicina Clinica in cadrul Universitatii din Milan, Bicocca, Italia, a declarat: "Noua indicatie pentru telmisartan reprezinta o descoperire semnificativa pentru medici si pacientii lor.
Prevenirea evenimentelor CV este vitala, avand in vedere ca acestea reprezinta principalele cauze de deces patologic in Europa, din cauza lipsei unui control eficient al factorilor de risc tratabili si al bolii. Aprobarea telmisartan le ofera pacientilor o optiune de tratament bine tolerata, care asigura si protectie CV".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod