Un nou medicament pentru hipertensiunea arteriala


Facebook Twitter Comenteaza
Un nou medicament pentru hipertensiunea arteriala
Comitetul European pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) adopta o opinie pozitiva cu privire la un nou medicament in combinatie fixa pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Medicamentul va fi indicat pentru adultii a caror tensiune arteriala nu este controlata adecvat prin amlodipina sau ca terapie de inlocuire pentru pacientii adulti care primesc monoterapie cu telmisartan si cu amlodipina.

Tratamentul care combina telmisartan (singurul antagonist de receptor de angiotensina (ARA) cu o indicatie larga cu privire la protectia cardiovasculara) si amlodipina, confera o reducere eficienta si consistenta a tensiunii arteriale pe durata a 24 de ore.


Studiile clinice au demonstrat ca aceasta combinatie fixa care contine telmisartan si amlodipina (Twynsta):
  • confera reduceri semnificative ale tensiunii arteriale sistolice de pana la 50 mmHg si reduceri eficiente ale tensiunii arteriale in decursul a 24 de ore la pacientii hipertensivi cu risc crescut;
  • permite atingerea obiectivului de tensiune arteriala in decursul a 24 de ore pentru 82,7% dintre pacienti (<130/80 mmHg);
  • contine telmisartan, singurul ARA cu indicatie de protectie cardiovasculara (CV) la o serie larga de pacienti cu risc de evenimente cardiovasculare.

Hipertensiunea arteriala este un important factor de risc cardiovascular si este responsabila pentru mai multe decese decat alti factori, cum ar fi hipercolesterolemia, diabetul zaharat sau fumatul.
Studiile arata ca pana si o reducere de 2 mmHg a tensiunii arteriale sistolice scade riscul de evenimente cardiovasculare severe, cum ar fi atacurile de cord si cele cerebrale cu 7-10%.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amalia pe 31 Iul 2012, 18:57
    hipertensiune

    nu e de joaca cu tensiunea arteriala. Cred ca tot mai multi suferim de asa ceva Am ajuns la urgente anul trecut la Clinicco din Brasov. am facut un pre-infarct. nimeni nu se astepta la asa ceva. e adevarat totusi ca era destul de stresat in perioada aceea. A avut noroc ca a ajuns la timp si ca a dat de niste medici foarte buni

    0
    0

  • Blendea pe 4 Aug 2010, 06:05
    "Un nou medicament pentru hipertensiunea arteriala"

    Am citit in Medical News pe net un articol publicat in 20 oct 2009 ca (FDA) a aprobat TWYNSTA ®, unică pilula combinaţie de telmisartan (un blocant al receptorilor de angiotensină [BRA]) şi amlodipină (a canalelor de calciu blocante [BCC]) .Numele este si-n articolul de mai sus.

    0
    0

  • ileana pe 3 Aug 2010, 21:24
    medicament

    cum se numeste medicamentul?a aparut si in farmacii?

    0
    0

  • oltean calin pe 31 Iul 2010, 23:22
    pancreatita

    ce remedii naturiste,sau medicamente pe baza de plante exista,sau ceaiuri,exista?

    2
    0

  • pocokk pe 31 Iul 2010, 15:42
    medicament ptr. hipertensivi

    cum se numeste medicamentul si unde se poate procura !!??

    0
    0

  • DAN pe 31 Iul 2010, 06:53
    intrebare

    cum se numeste medicamentul si unde se poate cumpara

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod