Un nou medicament care atenueaza durerile artritei

Un nou tratament pentru artrita poate fi disponibil in mai putin de 6 luni. Noul medicament "inteligent" opreste durerea si dizabilitatile pentru aproximativ jumatate dintre pacientii care sufera de artrita reumatoida poate fi folosita in mai putin de 6 luni.
Studiile efectuate au scos la suprafata ca medicamentul reduce leziunile asupra articulatiilor intr-un procent mul mai ridicat decat tratamentele curente.

Expertii sustin ca este o inaintare majora impotriva acestei boli care afecteaza tot mai multe persoane. De asemenea, este evidentiat faptul ca acest medicament poate ajuta si pacientii care sufera de o forma avansata de artrita, in cazul carora metodele de tratament deja cunoscute nu mai dau roade.

Medicamentul, numit tocilizumab, nu este licentiat pentru a fi folosit in Europa sau Marea Britanie.
Ailsa Bosworth, sef executiv la Societatea Nationala pentru Artrita Reumatoida, declara: "Aceste descoperiri sunt foarte incurajatoare, mai ales ca tratamentul promite atenuarea durerilor, ultimul scop al pacientilor cu aceasta afectiune grava".   

Medicamentul, care actioneaza intr-un mod complet diferit fata de terapiile existente, este un antidot realizat in laborator care trateaza inflamatiile si artrita.

Sursa: DailyMail.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod