Un nou generic antihipertensiv cu protecţie cardiovasculară

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou generic antihipertensiv cu protecţie cardiovasculară
În România, hipertensiunea arterială afectează 40,10% din populaţia adultă. Deşi ghidurile europene recomandă un tratament intensiv pentru atingerea valorilor ţintă ale tensiunii arteriale, în prezent doar 39% dintre românii cu hipertensiune arterială urmează un tratament antihipertensiv, iar dintre aceştia numai 17,8% au valorile tensionale corect controlate.

Telmisartanul (Tezeo®) este un generic care reduce tensiunea arterială crescută, are efect benefic demonstrat asupra metabolismului lipidic şi glucidic şi eficienţă dovedită în prevenţia evenimentelor cardiovasculare grave, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.


"Hipertensiunea este o afecţiune cronică ce trebuie tratată toată viaţa, iar valorile tensiunii arteriale trebuie menţinute în limitele normale pe întreaga perioadă de 24 de ore a unei zile. Trecerea de la o stare de repaus la una activă este percepută de organismul unei persoane hipertensive drept un efort, de aceea tensiunea arterială creşte mai mult dimineaţa, odată cu ea crescând şi riscul evenimentelor cardiovasculare.
De aceea, medicamentele care oferă o protecţie antihipertensivă eficientă chiar şi în orele critice ale dimineţii, cum este cazul Telmisartanului, sunt foarte utile pacienţilor"
, a declarat Prof. Dr. Maria Dorobanţu, Şef Departament Cardiologie, Spitalul Floreasca.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lola pe 29 Feb 2012, 14:14
    .

    trebuie sa evitam si sa prevenim hipertensiunea. sora mea a ajuns la urgente anul trecut la Clinicco din Brasov cu diagnosticul neasteptat de nimeni de infarct miocardic.se pare ca din cauza stilului de viata pe care il ducea in acea perioada si datorita faptului ca nu a dat atentie tensiunii cu valori mult mai mari decat de obicei. A avut noroc ca a ajuns la timp si ca a dat de niste medici foarte buni

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod