Un nou centru de nefrologie si dializa la Focsani

Duminica, 27 septembrie, a fost inaugurat cel de al 7-lea centru de dializa, primul din judetul Vrancea: Centrul privat de Dializa IHS Focsani in cadrul caruia peste 172 de pacienti vor beneficia gratuit de cele mai bune servicii medicale de dializa, fara sa le lipseasca siguranta, atentia si confortul de acasa.
Inaugurarea a fost precedata de simpozionul medical acreditat, cu tema: "Rolul medicului de familie in asistenta integrata a bolnavului cronic renal", simpozion adresat medicilor de familie din judet.

Centrul de Dializa IHS Focsani este dotat cu 20 aparate noi de hemodializa de ultima generatie, ce pot asigura tratamentul pentru un numar de 120 pacienti, precum si aparate de dializa peritoneala automata Home Choice printre cele mai performante echipamente specializate existente acum in lume.
Echipa este formata din 25 de cadre medicale, dintre care 3 medici coordonati de medicul primar nefrolog Dr. Mirinela Buruiana.

Pacientii din Focsani vor beneficia atat de terapii medicale la standarde europene, precum si de consultatii de nefrologie in cadrul cabinetelor de specialitate ale centrului, ghiduri proprii de dieta si tratament, consiliere specializata din partea unui asistent nutritionist si a unui psiholog (care au menirea sa ii sprijine in procesul de integrare socio-profesionala si de crestere a calitatii vietii), educatie medicala pentru pacienti si familiile lor, livrarea materialelor de dializa peritoneala la domiciliul pacientilor care necesita acest tip de terapie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vpasatoiu pe 25 Mai 2012, 12:11
    Dializa peritoneala

    Dializa peritoneala poate fi facuta acasa. Este mult mai comod pentru pacienti. Intrebati medicul despre aceasta metoda de a face dializa. Majoritatea medicilor nu informeaza pacientii despre dializa peritoneala, aceasta avand mai multe avantaje decat hemodializa. Avantaje: -Pastreaza diureza Dieta mai putin drastica si persmisivitate mai mare la lichide Se realizeaza acasa – intimitate, confort, libertate de miscare Autonomie – esti pe mainile tale Lipsa acelor -Initiere in spital -Terapie continua care seamana foarte mult cu functia normala a rinichiului -Aceeasi eficienta din punct de vedere rata de supravietuire -Eficienta mai mare in inlaturarea fluidului / pacientii necesita mai putine hipertensive;

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod