Un barbat din Targoviste a suferit arsuri grave in urma unei explozii

Facebook Twitter Comenteaza
Un barbat din Targoviste a suferit arsuri grave in urma unei explozii

In ziua de 24 ianuarie 2010, in jurul orei 11.00, la camera de garda a Spitalului Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti a fost adus un barbat in varsta de 35 de ani, ce a suferit arsuri grave intr-o explozie produsa intr-un apartament din Targoviste.


In urma unui amplu consult realizat de o echipa de medici din cadrul spitalului, dr. Carmen Orban medic primar anestezie si terapie intensiva si managerul Spitalului Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, a declarat ca: "Barbatul in varsta de 35 de ani prezinta arsuri prin flacara explozie in spatiu inchis, gradele I, IIA, IIB si III, in zona fetei, a gatului, pe maini, torace si abdomen inferior.
Totodata, barbatul prezinta si arsuri la nivelul cailor respiratorii. Arsurile acopera aproximativ 20% din suprafata corporala".

Pacientul a fost toaletat in sala de operatie (toaleta chirurgicala primara, debridare, incizii de compresiune) sub anestezie generala si a fost internat pe sectia de terapie intensiva. Post-operator, barbatul este echilibrat hemodinamic si respirator. Prognosticul este insa rezervat. Peste 5 zile, cand va trece perioada critica, medicii se vor putea pronunta cu privire la sansele de recuperare ale pacientului.

In continuare, barbatul este atent supravegheat de o echipa interdisciplinara de medici (terapie intensiva si chirurgie plastica) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod