Tulcenii intepati de tantari nu au virusul West Nile

Facebook Twitter Comenteaza
Tulcenii intepati de tantari nu au virusul West Nile

Cei doi tulceni, in varsta de 43 si 18 ani au primit rezultatele analizelor care atesta faptul ca nu sunt infectati cu virusul West Nile. Probele biologice au fost verificate la Institutul Cantacuzino din Bucuresti.


Conform raportului transmis in aceasta dimineata de catre Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino la Ministerul Sanatatii, probele sosite de la Tulcea privind cele doua persoane suspectate ca ar fi infectate cu virusul West Nile, sunt negative.


Virusul West Nile provoaca meningoencefalita.

Simptomele sunt asemanatoare cu cele ale gripei, manifestandu-se prin greata, febra si dureri musculare. Medicii recomanda pacientilor sa se prezinte la spital de indata ce au constatat aceste simptome. Deoarece nu exista vaccin impotriva acestui virus, specialistii recomanda sa ne protejam de intepaturile tantarilor.

La nivel european in ultimii ani au fost confirmate cazuri de meningita West Nile in Italia Ungaria Franta.

Specialistii iti recomanda:

  • sa eviti pe cat posibil expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi sau aplicand substante chimice repelente de indepartare a tantarilor;
  • sa impiedici patrunderea tantarilor in locuinte utilizand mijloace mecanice (plase la ferestre) sau substante chimice;
  • sa indepartezi din jurul locuintelor recipientele cu apa statuta;
  • sa te prezinti de urgenta la medic cand prezinti semne de boala: febra, dureri intense de cap, varsaturi, dureri articulare sau musculare.


Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor dar care nu se transmite direct de la om la om.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod