Tratamentul pentru Alzheimer in plina ascensiune

Medicamentul Rember, este ultimul dintr-o grupa de noi tratamente pentru afectiunile degenerative dar cu cel mai mare potential curativ, sustin expertii.
Rember este primul medicament care actioneaza asupra nodurilor nervoase, descoperite de Alois Alzheimer cu un secol in urma, despre care se presupune ca sunt cauza acestei afectiuni. Primele cercetari arata ca acest medicament scade evolutie acestei afectiuni cu 81% in comparatie cu medicamentele inlocuitoare.

Societatea pentru Alzheimer a descris Rember ca "o noua evolutie majora" si sustine ca rezultatele sunt "cu adevarat uimitoare", insa este nevoie de perioada lungi de tratament.


Medicamentul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen in colaborare cu compania TauRx Therapeutics.

Profesorul Claude Wishcik, presedintele companiei TauRx, care a prezentat descoperirile la conferinta Internationale a Afectiunii Alzheimer organizata la Chicago, a declarat: "Acesta este un rezultat fara precedent  in tratarea afectiunii Alzheimer. Am demonstrat pentru prima data ca in acest mod este posibil sa impiedicam evolutia afectiunii prin tintirea zonei nervoase afectate".


Intr-un studiu separat, oamenii de stiinta de la Colegiul Imperial din Londra si Universitatea din Uppsala, Suedia, raporteaza ca noul medicament, PBT2, scade cladirea proteinelor care conduc la formarea placilor. Rezultatele proceselor, publicate in The Lancet Neurology si prezentate ca conferinta, arat ca pacientii care au luat medicamente mai mult de 12 saptamani au performante cognitive semnificative.

Sursa: The Independent
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela 2011 pe 4 Sep 2011, 11:25
    despre medicamentul rember

    Am citit articolul si sunt si eu interesata .Cum se poate procura .Daca aveti informatii va rog frumos sa-mi raspundeti.

    0
    0

  • larisa1985 pe 31 Iul 2008, 18:40

    Momentan nu se gaseste si la noi in tara si din pacate nici nu am informatii legate de perioada in care va incepe sa fie importat... cum apar noi informatii va tin la curent. O seara placuta si multa sanatate.

    0
    0

  • melania pe 31 Iul 2008, 18:19
    Alzheimer

    E foarte util acest articol, in special pentru cei interesati. As dori sa stiu daca e disponibil si pe piata romaneasca acest medicament eficient. Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod