Tratament care reduce riscul de deces cardiovascular

Telmisartan este singurul tratament din clasa sa care a demonstrat protectie cardiovasculara dovedita la pacientii cu risc cardiovascular ridicat. Evaluarea rezultatelor studiului ONTARGET de catre CHMP a relevat faptul ca tratamentul poate preveni unul din cinci evenimente cardiovasculare grave.
Daca va fi aprobat, pacientii cu risc de infarct miocardic si accident vascular cerebral vor putea beneficia de aceasta indicatie. Pe 23 octombrie, Boehringer Ingelheim a anuntat obtinerea unei opinii pozitive din partea Comitetului pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) al Agentiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor (EMEA) pentru aprobarea telmisartan in reducerea mortalitatii cardiovasculare la pacientii cu:

  • I. Boli cardiovasculare aterotrombotice manifeste (istoric de boli cardiace coronariene, accident vascular cerebral sau artrita periferica) sau cu
  • II.
    Diabet zaharat tip 2 cu afectarea organelor tinta.

Pe 19 octombrie 2009, Administratia Medicamentelor si Alimentelor din SUA (FDA) a aprobat folosirea acestui tratament pentru reducerea riscului de infarct miocardic (atact de cord), de accident vascular cerebral sau de deces de cauza cardiovasculara la pacientii peste 55 de ani cu risc crescut de a avea evenimente cardiovasculare majore, ce nu pot urma tratament cu inhibitori ECA.

Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru unul din trei decese survenite la  nivel mondial, fiind principala cauza de deces.
Aceste afectiuni cauzeaza circa jumatate din decesele de orice natura survenite in Europa (48%) si in UE (42%). Aproximativ jumatate dintre decesele de cauza cardiovasculara sunt determinate de boli cardiace coronariene si aproape o treime de accidente vasculare cerebrale. 15 milioane de persoane sufera anual accidente vasculare cerebrale si 5 milioane raman cu dizabilitati permanente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod