Transferarea spitalelor catre autoritatile locale se va face dupa reorganizarea acestora

Facebook Twitter Comenteaza
Transferarea spitalelor catre autoritatile locale se va face dupa reorganizarea acestora

Transferarea unitatilor sanitare catre autoritatile locale se va face numai dupa reorganizarea acestora acolo unde este cazul, dupa egalizarea tarifelor pe caz ponderat si reducerea numarului de paturi acolo unde se depaseste necesarul, potrivit ministrului Sanatatii, Cseke Attila.

 

“Vom transfera structuri functionale si dupa descentralizare vom da posibilitatea primarilor sa se implice mai mult in sistem”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania.

Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe primarii prezenti la intalnire ca transferul unitatilor sanitare nu va insemna o povara in plus pentru autoritatile locale.
 
“Descentralizarea se va face in mod corect. Vom transfera unitatile sanitare numai dupa ce vom asigura sanse egale de finantare prin egalizarea tarifelor pe caz ponderat si vom transforma unitatile sanitare in structuri functionale. Dupa ce vom analiza fiecare unitate sanitara in parte este posibil sa avem si o reducere a numarului de paturi dar numai acolo unde constatam ca se depaseste necesarul", a declarat Cseke Attila.

 
Ministrul Sanatatii a mai declarat ca dupa descentralizare, unitatile sanitare vor avea acelasi mod de finantare ca si pana acum, prin contracte incheiate cu Casele de Asigurari de Sanatate.
 
Primarii prezenti la intalnire au fost de acord cu noile masuri pe care ministerul intentioneaza sa le ia in perioada urmatoare si au declarat ca vor continua dialogul pe aceasta tema. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod