Testele sangvine, noua "armă" eficientă în depistarea cancerului ovarian

Testele sangvine efectuate cu regularitate pot să detecteze aproximativ 86% din totalul cancerelor ovariene în stadii incipiente, potrivit unui studiu britanic de amploare, realizat la scară naţională.

Tumorile ovariene sunt adeseori mortale, întrucât sunt descoperite mult prea târziu. Primele rezultate ale acestui studiu, realizat de cercetătorii de la University College London pe o durată de 14 ani, pe un eşantion de peste 46.000 de femei, sugerează faptul că aceste tumori pot fi detectate mult mai devreme, informează BBC, citat de Mediafax.

În fiecare an, în Marea Britanie, aproximativ 7.100 de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarian şi 4.200 mor din cauza acestei boli.

Acest tip de cancer este dificil de detectat, întrucât simptomele, precum dureri abdominale, balonare persistentă şi digestie dificilă, sunt generate şi de alte boli.

Tumorile ovariane determină o creştere a concentraţiei unei substanţe chimice în organism, denumită CA125, care este utilizată deja ca marker biologic în anumite teste, în cazul persoanelor cu acele simptome.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod