Testeaza-te pentru hepatita B si C!

Facebook Twitter Comenteaza
Testeaza-te pentru hepatita B si C!

Hepatita este o inflamare a ficatului, iar cauza cea mai frecventa de imbolnavire este infectia virala. 500 de milioane de persoane din intreaga lume sunt infectate cu virusul hepatic B sau C, iar numarul celor ucisi de aceasta boala se ridica la un milion de persoane anual.


Hepatitele B si C sunt determinate de virusuri "tacute" si poti fi infectat, de multi ani, fara sa stii. Daca nu sunt tratate, ele pot conduce la leziunui ale ficatului sau la cancer hepatic, insuficienta hepatica si deces.
Daca consideri ca ai fost in situatie de risc sau vrei sa te informezi despre modalitatile de trasmitere, este important sa te testezi.

Fundatia Baylor iti ofera posibilitatea de a testa gratuit pentru hepatita B si C, serviciu care incepe in februarie 2010 in Centrele Baylor din Constanta (Policlinica 1, cabinet 243, parter) si Tulcea (Spitalul Judetean de Urgenta, sectia boli infectioase). Viziteaza-ne la adresa www.test-hepatita.ro pentru mai multe detalii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionsigina pe 21 Ian 2011, 14:54
    sfaturi pentru copilul meu in potriva hepatitei b

    daca am nascut acum 3si jumatate un baietel perfect sanatos si eu ca mama am virusul hepatic b si lam avut si pe perioada sarcinei iar copilul a fost vaccinat la nastere nu lam alaptat e nascut prin cezariana virusul lam luat de la sot ii poate dauna mai trziu ca si copilul sa aibe accest virus momentan iam facut analize si nu are nimic

    0
    0

  • Amy pe 15 Ian 2010, 22:52
    Felicitari!

    Felicitari fundatiei Baylor pentru aceasta initiativa! Dar, acest program ar trebui raspandit in toata tara, multi habar nu au de aceste hepatite, mai ales cei din mediile rurale, care nu cunosc caile de transmitere. Am salutat si programul acela de screening, dar se face numai pt. persoanele care se interneaza, dar cele care nu dau prin spital? Doar se stie ca hepatita C este "moartea tacuta", deci, neavand simptome, nimeni nu se prezinta la medic, ajungand astfel la o fibrozare avansata sau, chiar la ciroza!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod