Testări medicale gratuite în 18 oraşe din ţară


Facebook Twitter Comenteaza
Testări medicale gratuite în 18 oraşe din ţară

Aproximativ 6.000 de români din toată ţara vor putea beneficia de testări medicale gratuite pentru a preveni şi a depista bolile de inimă.

 

În perioada 28 mai - 2 iunie 2012 se desfăşoară campania „Săptămâna Responsabilităţii Sociale Sanofi" pentru informare şi responsabilizare a românilor privind factorii de risc cardiovascular. Campania beneficiază de suportul medical oferit de medici de diferite specialităţi – diabetologi, cardiologi, neurologi, nefrologi şi medici de familie. Medicii vor efectua testări medicale gratuite şi vor oferi recomandări de specialitate celor diagnosticaţi cu factori de risc sau afecţiuni cardiovasculare.

Acest proiect se va desfăşura în 18 oraşe: Bacău, Beiuş, Bucureşti, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Târgu Jiu, Timişoara. În fiecare dintre aceste oraşe, persoanele care vor veni în locaţiile stabilite vor putea beneficia de determinări gratuite ale tensiunii arteriale, ale indicelui gleznă-braţ şi ale glicemiei, rezultatele urmând să fie comunicate pe loc.

„Prevenţia şi diagnosticarea precoce sunt o prioritate în orice sistem sanitar.

Din păcate, în România, încă nu există o conştientizare largă a importanţei controalelor medicale periodice în menţinerea unei stări de sănătate pe termen lung şi mulţi pacienţi ajung la medic doar în faza de boală constituită”, a declarat Dr. Gabriel Tatu – Chiţoiu, viitorul Preşedinte ales al Societăţii Române de Cardiologie.

În România se estimează că există aproximativ 7 milioane de hipertensivi, însă numai 2,9 milioane sunt diagnosticaţi şi doar 2,7 milioane au tratament antihipertensiv. De asemenea, aproximativ 1,3 milioane de români suferă de diabet zaharat şi doar 800.000 sunt trataţi. O altă afecţiune cardiovasculară care poate avea consecinţe dramatice este boala arterială periferică, patologie cu prevalenţă ridicată în special în rândul persoanelor peste 60 de ani.
În România se estimează că aproximativ 700.000 de persoane pot suferi de această boală, iar dintre acestea diagnosticate sunt aproximativ 118.000, iar tratate numai 70.000.

 

Locaţiile cu acces pentru publicul larg selectate pentru desfăşurarea evenimentului sunt următoarele:

 

Luni, 28 mai 2012:

Băneasa Shopping City Bucureşti
Farmacia Băjan Centru în bd. Calea lui Traian nr. 114, Râmnicu-Vâlcea
DSP (Direcţia de Sănătate Publică) în str. Scurtă nr. 1A, Suceava
Policlinica ASTRA în str. Grigore Alexandrescu nr. 1, Sibiu
Cabinetele Medicale Individuale din str. Samuil Vulcan nr. 16, Beiuş.

Marţi, 29 mai 2012:

Băneasa Shopping City Bucureşti
Farmacia City Hale în str. Emile Zola nr. 4, Ploieşti
Tudormed în str.

23 August nr. 1B, Târgu-Jiu.

Miercuri, 30 mai 2012

Cora Lujerului Bucureşti
Farmacia City Carrefour în Câmpina
Policlinica Nr. 1 din Calea Buziaşului nr. 28, Timişoara.

Joi, 31 mai 2012

Cora Lujerului Bucureşti
City Park Mall Constanţa
Centrul Medical Regina Maria în str. Pasteur nr. 24, Cluj Napoca
Farmacia Atena în Calea Dorobanţilor nr. 20, Timişoara.

Vineri, 1 iunie 2012

Cora Pantelimon Bucureşti
Euro Mall Piteşti
Policlinica Militară din bd. Unirii nr. 98, Buzău
Polus Center Cluj-Napoca
Oradea Plaza.

Sâmbătă, 2 iunie 2012

Euro Mall Piteşti

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste determinări sunt rugate să se prezinte în intervalul orar 09.00 – 18.00, în oricare dintre locaţii, singura recomandare fiind să nu mănânce cu două ore înainte de efectuarea analizelor. 

 

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod