Terapia cu oxigen hiperbaric - utila in tratamentul autismului

Punerea copiilor autisti in camere cu oxigen hiperbaric de doua ori pe zi imbunatateste simptomele bolii. Aceasta este concluzia unei cercetari efectuata la International Child Development Resource Centre in Florida.
Copiii care au stat in camere cu oxigen hiperbaric de doua ori pe zi timp de patru saptamani au prezentat o stare de iritabilitate mai scazuta. De asemenea, au inregistrat progrese in ceea ce priveste interactiunea sociala. Copiii autisti care au stat in astfel de incaperi au intre 5 si 7 ani.

Cercetatorii nu stiu inca datorita carui factor functioneaza aceasta terapie. Este posibil sa fie vorba de o mai buna oxigenare a creierului. "Analizand rezultatele pozitive ale acestui studiu si ale altora efectuate in trecut, putem spune ca folosirea tratamentului hiperbaric poate fi o terapie eficienta pentru copiii autisti", au declarat oamenii de stiinta de la International Child Development Resource Centre din Florida.

Autismul este o afectiune a creierului asociata cu sansa de a dezvolta probleme mentale, afectand mai ales abilitatea de comunicare dar si relatiile sociale.
Cu toate ca tratamentul a fost imbunatatit considerabil in ultimele decenii, autismul nu poate fi tratat, persistand toata viata.

Sursa: Daily Mail Online
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • mama unui copil autist pe 28 Apr 2009, 09:57
  ar fi o sansa

  sunt convinsa, ca o astfel de terapie ar fi benefica copiilor cu autism,insa in ro. nimeni nu se gindeste la ei...ca sa repet cele spuse de cititoarea de mai sus-SA LE FIE RUSINE tuturor celor care spun ca se ocupa sau fac ceva pt. copiii cu autism.Doar parintii sunt cei care lupta pt. acesti copii.Terapia ABA ar trebui implementata la nivel national,ca doar sunt psihologi cu duiumul pe la diferite centre ,nu fac nimic,dar in schimb isi ridica salariile...

  0
  0

 • anonim pe 23 Mar 2009, 12:24
  o mare speranta

  este o mare speranta pentru noi cu copii autisti dar casa de asigurari nu ne ajuta si suma este destul de mare ,STATUL ROMAN NU NE AJUTA CU NIMIC.NUMAI NOI PARINTI STIM PRIN CE TRECEM CA SA FACEM ACESTE SACRIFICI .SA FIE RUSINE DOMNULUI MINISTRU .

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod