Telefoanele mobile cresc riscul de tumori cerebrale

Facebook Twitter Comenteaza
Telefoanele mobile cresc riscul de tumori cerebrale
Persoanele dependente de telefonul mobil prezinta un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta o tumoare la nivelul creierului decat cei care folosesc telefoanele fixe, scrie DailyMail.

Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta britanici dupa ce au analizat datele stranse de la studii efectuate anterior legate de siguranta folosirii telefoanelor mobile. Cercetatorii au observat ca riscul de cancer este mai mare si ca tumorile la nivelul creierului sunt mai frecvente la persoanele care folosesc telefoanele mobile.

Mai multe studii efectuate arata ca telefoanele mobile si alte dispozitive asemenatoare fara fir pun in pericol sanatatea creierului nostru.
Specialistii recomanda ca aceste aparate sa fie folosite cu precautie mai ales de catre copii si adolescenti.

Cu toate ca telefonul mobil este nociv pentru sanatate, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti defenitiv la el, spun specialistii. Este bine sa stabilesti niste limite:

  • Tine telefonul departe de cap. Atunci cand vorbesti, foloseste de fiecare data difuzorul sau castile;
  • limiteaza-te la convorbiri scurte. Nu mai sta ore intregi cu mobilul la ureche si foloseste telefonul fix de cate ori poti;
  • Nu-i cumpara copilului mobil inca de cand a inceput sa vorbeasca si nu-l lasa sa il foloseasca ore intregi vorbind cu prietenii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod