Sutienele alese gresit pot afecta sanii

Femeile care poarta un model inconfortabil de sutien pot dezvolta afectiuni ale sanilor, avertizeaza cercetatorii.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Portsmouth sustin ca suportul scazut acordat de sutien sanilor conduce la slabirea ligamentelor, astfel, sanii se lasa si devin inestetici.

Acestia sustin ca in timpul exercitiilor, sanii se misca 21 cm: in sus, in jos, stanga sau dreapta, iar cele mai multe dintre sutiene doar limiteaza miscarile pe verticala. Din aceasta cauza, expertii avertizeaza ca sutienele pentru sport nu acorda suficient suport, si astfel, sanii pot fi afectati.  

Echipa de cercetatori a testat aproximativ 50 de modele de sutiene create pentru milioane de femei in ultimii 3 ani.
Wendy Hedger, unul dintre oamenii de stiinta care au participat la acest studiu a declarat: "Multe femei sunt pretentioase si isi doresc anumite modele de sutiene si nu ar cumpara altceva. Acestea nici macar nu s-ar uita la altul care nu arata ca tipul de sutien pe care obisnuisc sa-l imbrace". De exemplu, femeile considera ca sutienele pentru sport nu trebuie sa semene cu sutienele pe care le poarta in fiecare zi, acestea sunt de parere ca daca nu sunt trase pe maini ca o bustiera, atunci nu este un sutien care poate fi folosit in timpul sportului.
Dar nu este adevarat, multe sutiene create special pentru sport se incheie in spate ca oricare alt sutien si este foarte bun pentru sprijinirea si protejarea sanilor".

Specialista  a mai adaugat ca si modul de viata al femeilor influenteaza alegerea sutienelor, iar de cele mai multe ori acestea aleg un sutien care provoaca dureri si disconfort.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod