Sute de mesaje de sustinere pentru pacientii diagnosticati cu cancer

Peste 400 de mesaje scrise si doua panouri care au devenit neincapatoare pentru mesajele bucurestenilor care au trecut prin parcul Herastrau in perioada 25-27 septembrie.
Initiativa Roche Romania de a monta un panou pe care sa fie adunate mesaje de sustinere pentru bolnavii de cancer a  fost primita cu multa caldura de bucuresteni, in parcul Herastrau. In doar 4 ore de la montarea primului panou, acesta a fost umplut cu mesajele trecatorilor si a trebuit inlocuit a doua zi cu un al doilea, pentru a putea cuprinde toate mesajele de suport adresate bolnavilor de cancer.

Timp de trei zile, mai bine de 3000 de romani s-au oprit pentru a cere intrebari despre campania "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte" si pentru a scrie mesaje de incurajare adresate persoanelor diagnosticate cu cancer.
Gandurile trecatorilor vor fi colectate si transmise pacientilor intermediul site-ului campaniei www.invingemcancerul.ro. De asemenea, cele doua panouri vor fi daruite institutelor oncologice din Bucuresti si Cluj - Napoca, pentru ca mesajele romanilor sa ajunga la bolnavi.

"Am hotarat amplasarea acestui panou in parcul Herastrau pornind de la un adevar: de cele mai multe ori, ne este imposibil sa gasim cuvintele potrivite, atunci cand cineva apropiat este depistat cu aceasta boala. Este practic panoul la care invitam sa ni se alature toate persoanele care au suferit de aceasta boala, care au cunoscut pe cineva afectat de cancer sau care pur si simplu sustin aceasta cauza.
Este un panou al optimismului!"
, a declarat Dan Zamonea, director general Roche Romania.

La nivel international, exista mai bine de 12 milioane de persoane diagnosticate cu cancer si mai bine de 7.6 milioane de persoane mor anual din cauza acestei maladii (date furnizate de International Agency for Cancer pentru anul 2008). Conform studiului EUROCARE-4, numarul de persoane considerate vindecate de cancer a crescut in mod constant. Astfel, numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%, in cazul cancerului de stomac de la 15% la 18%, respectiv de la 42% la 49% pentru cancerul colorectal.

Campania "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", lansata in luna iunie a acestui an, isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer, convingand pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament, disponibile si in Romania si incurajandu-i pe acestia sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor in legatura cu cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Merusa pe 1 Oct 2009, 10:10
    Asteapta-ti ceasul! Nu ma mai deranja!

    Salut initiativa Roche Romania, sperand sa schimbe mentalitatea acestor oameni care sunt de cele mai multe ori marginalizati si tratati cu indiferenta de majoritatea medicilor motivandu-le " nu stii ce diagnostic ai?" , du-te linistit si asteapta-ti ceasul,rar intalnesti medici cu suflet care sa te incurajeze ca mai i o sansa, am trait acest episod.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod