Surpriza: colesterolul poate sa aduca si beneficii

Daca te preocupa nivelul ridicat al colesterolului si sanatatea inimii pe masura ce inaintezi in varsta, nu pune deocamdata sunca si ouale pe lista alimentelor interzise. Un nou studiu arata ca acestea ofera anumite beneficii.
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Texas a descoperit ca un nivel scazut al colesterolului poate conduce la reducerea masei musculare, in ciuda respectarii unui program de exercitii.

"Nu ne-am asteptat la asemenea rezultate. Bineinteles ca mai trebuie sa continuam cercetarile in aceasta directie, insa ceea ce am descoperit acum ne face sa privim cu alti ochi colesterolul, in special daca acesta este corelat cu miscarea fizica", sustin expertii.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 55 de femei cu varste cuprinse intre 60-69 de ani, nefumatoare si capabile de miscare fizica.
Timp de 12 saptamani, participantele au efectuat tot felul de activitati sportive de cate 3 ori pe saptamana. Concluziile au aratat ca exista o corelatie intre nivelul colesterolului din sange si fermitatea musculaturii. In general, persoanele cu un colesterol ridicat au avut si o masa musculara mai bine tonifiata.

"Daca este adevarat, dupa cum arata cercetarile noastre, ca nivelul colesterolului joaca un rol important in refacerea musculara trebuie sa vedem exact cum se intampla acest lucru.
Deoarece un nivel ridicat al colesterolului afecteaza sanatatea inimii, sunt necesare niste analize in detaliu. Se pare ca mai sunt mult lucruri despre colesterol pe care inca nu le cunoastem
", sunt de parere cercetatorii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Silvia pe 12 Ian 2008, 16:34
    Colesterolul poate sa aduca si beneficii

    Cred ca reducerea completa a suncii si oualor nu este benefica organismului. Secretul este sa gasesti cantitatea potrivita organismului propriu.

    0
    0

  • alina arghirescu pe 12 Ian 2008, 14:38
    Pareri personale

    De 5 ani nivelul colesterolului meu este ridicat fara exagerare insa. Dar ma bucur inca de o masa musculara care ma ajuta in miscari chiar cu cele 20 kg luate in ultimii 2 ani. Se poate sa se verifice si in cazul meu faptul ca un colesterol ridicat ajuta muschii sa se mentina !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod