Suplimentele cu ulei de peste reduc riscul de boli psihice

Facebook Twitter Comenteaza
Suplimentele cu ulei de peste reduc riscul de boli psihice

O capsula cu ulei de peste luata in fiecare zi reduce riscul de boli mentale in cazul persoanelor predispuse, se arata intr-un studiu aparut astazi si citat de BBC News.

 

Dupa trei luni de experimente, simptomele psihotice care apar in schizofrenie sunt diminuate, iar expertii considera ca acizii grasi omega 3 sunt cei care au adus beneficii creierului la fel de semnificative precum cele constatate in urma administrarii unei medicatii specifice. "Cercetarea scoate la iveala o posibila alternativa la medicamentele antipsihotice.

Este mai mult decat binevenita o substanta naturala care are capacitatea de a preveni sau, cel putin, de a intarzia instalarea simptomelor psihotice. Daca persoanele tinere pot fi tratate cu ajutorul uleiului de peste, este de preferat acest tip de tratament in defavoarea tratamentelor antipsihotice care sunt puternice si pot cauza multe efecte adverse", sustin medicii care au colaborat la realizarea acestui studiu.

Eficienta uleiului de peste a fost testata de specialistii din Austria, Australia si Elvetia pe un esantion de 81 de persoane care prezentau un risc extrem de ridicat pentru a dezvolta psihoze.


Uleiul de peste reprezinta cea mai importanta sursa de acizi grasi omega 3 polinesaturati (acid eicosapentaenoic - EPA si acid docosahexaenoic - DHA). Deoarece organismul nostru nu are capacitatea de a sintetiza EPA si DHA  este necesar sa ne suplimentam dieta cu suplimente bogata in acesti acizi. Cercetarile arata ca este benefic pentru creier, inima, oase, ochi, spate si ne protejeaza de cancer. 

 

Sursa foto: BBC 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod