Studiu. Medicamentul extrem de promițător în prevenirea și tratarea virusului HIV

Cercetătorii au dezvoltat noi anticorpi care s-au dovedit eficienţi în tratarea şi prevenirea infecţiilor cu HIV, virusul care declanşează SIDA.

Unul dintre motivele pentru care virusul HIV este atât de complicat de tratat este tocmai faptul că suferă modificări foarte dese. Din cauza acestor mutaţii dese, sistemul imunitar se luptă să le ţină pasul şi să le recunoască. De aceea, dezvoltarea unui tratament eficient este destul de dificilă, susţin specialiştii.

Noul tratament a oferit o protecție mai bună decât toți ceilalți anticorpi testați până în prezent, neutralizând 99% din peste 200 de tulpini diferite de HIV-1, au precizat creatorii medicamentului, citaţi de Iflscience.



El atacă virusul în trei puncte cheie, reducând astfel şansele ca el să întâmpine rezistenţă.

Noii anticorpi descoperiţi vor fi testaţi pe subiecţi umani începând de anul viitor, însă cercetătorii susţin că acest nou tratament s-a dovedit util nu numai în tratarea persoanelor deja infectate, ci şi în prevenirea acestor infecţii cu HIV.

"Spre deosebire de anticorpii naturali, acest triplu antiviral lovește ținte infecțioase multiple, fiind conceput într-o singură moleculă", a explicat Gary Nabel, director de cercetări științifice și director general adjunct al grupului Sanofi și coordonatorul principal al studiului.

Studiul a fost prezentat pe larg în revista Science

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod