Studiu: Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult și mai sănătos

Cicăleala poate fi enervantă și greu de suportat într-un mariaj. Poate deveni obositor pentru un bărbat să asculte non-stop plângerile și cererile soției sale, iar certurile constante din cuplu pot duce de multe ori la o inevitabilă despărțire.
Însă, potrivit unul studiu recent, bărbații cu soții cicălitoare ar putea duce o viață mai lungă. Una dintre cele mai vechi dispute din lume are acum un rezultat științific. Mai mulți cercetătători de la Universitatea de Stat din Michigan și de la Universitatea din Illinois au concluzionat că bărbații influențați de soții sunt mai longevivi și duc o viață mult mai sănătoasă. 

Soție cicălitoare, un bărbat sănătos


"Concluziile contrazic teoria conform căreia un mariaj nefericit poate fi dăunător pentru sănătatea partenerilor. Uneori, cicăleala înseamnă că soțiilor le pasă, iar grija este foarte importantă într-un mariaj", a spus Hui Liu, conform Healthline.com. 

Cercetarea a analizat rezultatele sondajului provenit de la 1.228 de persoane căsătorite, cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani.
S-a aflat că bărbații stresați, supuși unor cicăleli constante din partea partenerelor, sunt mai puțin predispuși să sufere de diabet și au șanse mai mari de a trata această afecțiune, în cazul în care sunt diagnosticați. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod