Stresul îți afectează creierul! Iată ce spun studiile

Stresul nu este neapărat un factor negativ în viața ta. De fapt, este chiar util atunci când este "folosit" cu măsură.
Stresul este cel care îți dă energia necesară pentru a termina un maraton, factorul care te ajută să ții un discurs în fața unei mulțimi, chiar dacă nu îți mai aduci aminte toate cuvintele. Cu toate acestea, mulți dintre noi suntem suprasolicitați la muncă și acasă și nu avem timpul necesar pentru a ne liniști. În momentul acesta, stresul devine o problemă. 

Ce impact are stresul asupra vieții tale?

 
Fie că ai fost implicată într-un accident sau că ești stresată la muncă, organismul reacționează la fel atunci când creierul simte o amenințare.
Ca rezultat, creierul nostru produce cortizol aproape zilnic, iar un nivel ridicat de cortizol poate duce la apariția câtorva probleme, precum:

- afectează sistemul imunitar;
- crește nivelul colesterolului și tensiunea arterială, putând provoca mai ușor un atac de cord;
- împiedică hipocampul să creeze noi celule ale creierului. Această parte a creierului este reponsabilă de memorie, iar cortizolul în exces poate duce la apariția bolii Alzheimer.
- poate duce la apariția depresiei cronice.

Nu poți să te concentrezi și să înveți lucruri noi? Studiile efectuate spun că nu este vina ta.
Acestea sunt efectele secundare ale stresului în exces. Un nivel ridicat al stresului poate micșora literalmente dimensiunea creierului și poate provoca reducerea capacității de a efectua chiar și simple sarcini.

3 metode pentru a elimina prezența stresului din viața ta:


1. Analizează și fă schimbări.


Prima recomandare vine sub forma unei analize a factorilor stresanți din viața ta. Ești stresată la muncă? Poate că ar trebui să porți o discuție cu șeful tău sau poți încerca și o soluție drastică precum găsirea unui loc de muncă.
Ești stresată acasă? Ai putea să porți o conversație cu partenerul tău și să găsiți împreună moduri prin care să îmbunătățiți relația. 

2. Fă exerciții.


Activitatea fizică regulată, precum plimbările, alergatul, ciclismul sau programele de la sală, va ajuta la echilibrarea zaharurilor din sânge, fără prezența stresului. Vei putea face față situațiilor de zi cu zi mai ușor, într-o manieră calmă, iar creierul tău va produce cortizol mai rar.

3. Meditează.


Meditația este una dintre cele mai bune și mai ușoare moduri de a reduce stresul. Exercițiile de respirație profundă, gândire pozitivă și concentrare sunt perfecte pentru creier.
Meditația este lucrul care îți deconectează creierul de la stimulii lumii reale, dându-i posibilitatea să se odihnească și să se repare.  
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ggelu pe 5 Dec 2016, 15:21
    Xx

    Stresul îți afectează creierul, numai sa-l gaseasca!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod